COOKING SUGAR, SUGAR

Πώς να φτιάξετε σπιτική γρανίτα


JTeam

14 Σεπτεμβρίου 2022

Πώς να φτιάξετε σπιτική γρανίτα
www.biggerbolderbaking.com
Μπορείτε να την πιείτε με καλαμάκι ή να τη φάτε με το κουτάλι, η γρανίτα είναι πραγματικά υπέροχη.

Η σπιτική γρανίτα , στην πραγματικότητα, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την έτοιμη, απλά αρκεί να είστε λίγο προσεχτικοί καθώς τη φτιάχνετε.

Για να ετοιμάσετε μια γρανίτα δεν χρειάζεστε πολλά υλικά ή εξελιγμένες συσκευές. Και δεν χρειάζεστε καν παγωτομηχανή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να έχετε λίγο πάγο , ζάχαρη, φρούτα (ή άλλα αρώματα και γεύσεις, όπως καφές), ένα πιρούνι για να σπάσετε τους κρυστάλλους και αρκετό χώρο στην κατάψυξή σας. Το μυστικό μιας καλής γρανίτας: υπομονή

Για να φτιάξετε μια καλή γρανίτα, λοιπόν, χρειάζεται πραγματικά λίγη υπομονή. Η γρανίτα, πρέπει να έχει σχεδόν κρεμώδη υφή και ο πάγος να μην γίνεται αισθητός στο στόμα. Και για να έχετε αυτό το αποτέλεσμα, το μυστικό είναι να ετοιμάσετε τη βάση, στη γεύση που προτιμάμε, και στη συνέχεια να προσθέσετε νερό και ζάχαρη .

Ύστερα τα βάζουμε όλα στην κατάψυξη και πρέπει να θυμόμαστε να ανακατεύουμε κάθε μισή ώρα, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, για να μην παγώσει τελείως.

Φρέσκια και ελαφριά γρανίτα φράουλα

Μια πολύ φρέσκια και ελαφριά γρανίτα είναι η γρανίτα φράουλα. Παρασκευάζεται με μόνο 3 υλικά: φράουλες (500 γρ.) , ζάχαρη (80 γρ.) και νερό (100ml).

Η προετοιμασία του είναι πολύ απλή : Αφού καθαρίσετε και κόψετε τις φράουλες ανακατέψτε τις και προσθέστε νερό και ζάχαρη στον πουρέ. Σε εκείνο το σημείο το μείγμα είναι έτοιμο να μπει στην κατάψυξη για 4-6 ώρες: ανακατεύουμε κάθε μισή ώρα μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή. Μόλις είναι έτοιμο μπορούμε να το διατηρήσουμε στην κατάψυξη έως και τρεις μήνες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.