COOKING SUGAR, SUGAR

Αφράτο μπριός κολοκύθας με κομμάτια σοκολάτας


JTeam

19 Σεπτεμβρίου 2022

Αφράτο μπριός κολοκύθας με κομμάτια σοκολάτας
https://www.soniaperonaci.it
Η σημερινή συνταγή για το μπριός κολοκύθας είναι εύκολη και πεντανόστιμη...μια δοκιμή θα σας πείσει.

Με τα ψωμάκια μπριός μπορείτε να φτιάξετε αφράτα σάντουιτς, ενώ ταιριάζουν πολύ και στο πρωινό, αλειμμένα με λίγη από την αγαπημένη σας μαρμελάδα. Σε αυτή τη συνταγή θα το φτιάξετε σαν μεγάλο ψωμί, που στην εμφάνιση θυμίζει και λίγο τσουρέκι.

Υλικά

400 γρ. αλεύρι

1 αυγό

160 γρ. κολοκύθα πουρέ (ψημένη)

80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

80 γρ. άχνη ζάχαρη

7 γρ. μαγιά μπύρας

1 στικ βανίλια

Αλάτι

Για τη γέμιση

100 γρ. κομματάκια σοκολάτας

Για το γαρνίρισμα

1 αυγό

Αμύγδαλα κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη στο μπολ ενός πλανητικού μίξερ με ένα γάντζο και τα χτυπάμε. Ύστερα προσθέτουμε στο μίξερ την κολοκύθα μαζί με τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάμε όλα τα υλικά.

Μετά προσθέτουμε 60 γραμμάρια βούτυρο σε μικρά κομμάτια. Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε ξανά για μερικά λεπτά. Όταν η ζύμη γίνει λεία και ελαστική, τηναναποδογυρίζουμε στην επιφάνεια εργασίας που έχουμε αλείψει προηγουμένως με 10 γρ, λιωμένο βούτυρο και σχηματίζουμε μια μπάλα που θα την τοποθετήσουμε σε ένα μπολ που έχουμε ήδη αλείψει με το υπόλοιπο βούτυρο.

Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για τουλάχιστον 2 ½ ώρες. Όταν περάσει η ώρα αναποδογυρίζουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας, σχηματίζουε ένα καρβέλι που θα κόψουμε σε 4 κομμάτια ίσου βάρους. Ισιώνουμε τα κομμάτια και σχηματίζουμε τετράγωνα και στο κέντρο του καθενός βάζουμε 20 γρ κομματάκια σοκολάτας. Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα για περίπου 2 εκατοστά, τη τυλίγουμε και την απλώνουμε στη λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα.

Γεμίζουμε τη φόρμα με τα άλλα τρία κομμάτια ζύμης ενωμένα μεταξύ τους ώστε να είναι σαν μια ενιαία ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά στον σβηστό φούρνο και μετά όταν η ζύμη φτάσει στην άκρη της φόρμας χτυπάμε ένα αυγό, αλείφουμε την επιφάνεια και την πασπαλίζουμε με τις φέτες αμύγδαλου.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Αν η επιφάνεια του μπριος σκουρύνει πολύ, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Πριν το βγάλουμε από το φούρνο, κάνουμε το τεστ οδοντογλυφίδας.

Βγάζουμε το μπριός καπό τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε από τη φόρμα.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.