COOKING SUGAR, SUGAR

Ο πιο εύκολος και αφράτος κορμός με κάστανο


JTeam

30 Σεπτεμβρίου 2022

Ο πιο εύκολος και αφράτος κορμός με κάστανο
https://www.fattoincasadabenedetta.it
Ο κορμός με κάστανο είναι ένα νόστιμο επιδόρπιο, ιδανικό για να το σερβίρετε στο τέλος ενός δείπνου με φίλους.

Μια από τις γλυκές εκδοχές για την περίοδο του φθινοπώρου είναι ο κορμός με κάστανο. Η συνταγή είναι γρήγορη και εύκολη: Απλά ετοιμάζουμε τη ζύμη μπισκότου και τη γεμίζουμε με κρέμα κάστανου. Και σε μισή ώρα θα έχετε ένα λαχταριστό γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά

5 αυγά

70 γρ ζάχαρη

30 γρ αλεύρι από κάστανο

20 γρ αλεύρι 00

70 γρ ηλιέλαιο

150 γρ κάστανα βρασμένα

250 γρ τυρί μασκαρπόνε

200 ml κρέμα γάλακτος

80 γρ ζάχαρη άχνη

2 κ. σούπας πικρό κακάο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την προετοιμασία της ζύμης μπισκότου: Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να σφίξουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα σύρμα χειρός, προσπαθώντας να μην αποσυναρμολογηθούν τα ασπράδια.

Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το χειροκίνητο σύρμα. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο.

Συνδυάζουμε επίσης το αλεύρι από κάστανο κοσκινισμένο και το αλεύρι 00. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, προσέχοντας να απλωθεί καλά η ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 170 ° C σε προθερμασμένο αεριζόμενο φούρνο, ή στους 180 ° C σε στατικό φούρνο για την ίδια ώρα.

Όσο ψήνεται η ζύμη του μπισκότου, ετοιμάζουμε τη γέμιση βάζοντας τα κάστανα και μια σταγόνα γάλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Αφήνουμε στην άκρη την κρέμα κάστανου που έχουμε και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ με ένα ηλεκτρικό σύρμα.

Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε ξανά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη ζάχαρη άχνη και το πικρό κακάο. Ανακατεύουμε όλα καλά και προσθέτουμε τελευταία την κρέμα κάστανου. Ανακατεύουμε ξανά όλα τα υλικά.

Βγάζουμε τη ζύμη του μπισκότου από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την αφαιρούμε απαλά από τη φόρμα. Ρίχνουμε και απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη ζύμη του μπισκότου, αφήνοντας περίπου 1 εκ. ελεύθερο από την άκρη.

Με τη βοήθεια της λαδόκολλας που χρησιμοποιήσαμε για τη ζύμη του μπισκότου, την τυλίγουμε σε ρολό ώστε να σχηματιστεί το ρολό, το οποίο θα το αφήσουμε ξεκουραστεί για μια-δυο ώρες στο ψυγείο πριν το κόψουμε.

Αφού περάσει ο χρόνος ξεκούρασης, βάζουμε το ρολό σε ένα πιάτο, το διακοσμούμε με μερικά βρασμένα κάστανα και αν θέλουμε και με σαντιγί.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.