COOKING SUGAR, SUGAR

Vegan brownies με κομματάκια σοκολάτας


JTeam

12 Οκτωβρίου 2022

Vegan brownies με κομματάκια σοκολάτας
https://essenzavegetale.com
Λατρεύουμε τα γλυκά, ειδικά αν είναι σοκολάτα. Τι να πούμε για τα brownies που είναι η αποθέωση της σοκολάτας. Πραγματικά δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτά τα γλυκά της αμερικανικής γαστρονομικής παράδοσης.

Πώς γίνεται όμως να φτιάξετε την 100% φυτική εκδοχή; Η αρχική συνταγή περιλαμβάνει τη χρήση αυγών και βουτύρου και είναι αυτά τα δύο συστατικά που τα χαρακτηρίζουν περισσότερο. Λοιπόν, σας λέμε ότι είναι δυνατό και κανείς δεν θα παρατηρήσει τη διαφορά. Ακολουθήστε τη συνταγή βήμα προς βήμα για να αποκτήσετε τα τέλεια vegan brownies.

Τι συστατικά θα βρείτε στα vegan brownies

  • Αλεύρι τύπου 1 : Είναι αλεύρι ημιολικής αλέσεως ιδανικό για την παρασκευή brownies. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αλεύρι τύπου 2 ή αλεύρι 00.

  • Φυτικό βούτυρο : Δίνει στη ζύμη ακαταμάχητη γεύση και άρωμα. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φυτική μαργαρίνη ή 90 γραμμάρια σπορέλαιο (αλλά σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιήσετε μία από τις δύο πρώτες επιλογές γιατί το αποτέλεσμα, κατά τη γνώμη μας, είναι πολύ πιο νόστιμο)

  • Καστανή ζάχαρη : Ιδανική για να κάνετε αυτά τα brownies γλυκά και υγρά στο σωστό σημείο. Δημιουργεί επίσης την κλασική κρούστα στην επιφάνεια, χαρακτηριστική των brownies. Μπορεί να αντικατασταθεί με την ίδια ποσότητα λευκής ζάχαρης.

  • Λιναρόσπορος: Για να αντικαταστήσουμε τα αυγά επέλεξα τη χρήση σπόρων λιναριού. Αν ψιλοκόβονται (με μύλο μπαχαρικών) και αναμειχθούν με νερό, μετατρέπονται σε μια κολλώδη και ζελατινώδη ένωση που μοιάζει πολύ με τη σύσταση των αυγών.

  • Πικρό κακάο σε σκόνη και κομματάκια vegan σοκολάτας: Συνιστώ να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας κακάο και σοκολάτας, γιατί θα δώσουν στα brownies μια έντονη και σοκολατένια γεύση.

  • Βανίλια σε σκόνη : Προσθέστε μια ακαταμάχητη νότα βανίλιας στα brownies που ταιριάζει υπέροχα με τη σοκολάτα. Μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ένα υγρό εκχύλισμα βανίλιας ή να την παραλείψετε.

Γιατί να δοκιμάσετε οπωσδήποτε τα vegan brownies;

  • Είναι 100% φυτικά

  • Χωρίς βούτυρο

  • Χωρίς αυγά

  • Είναι πολύ απαλά που λιώνουν στο στόμα

  • Έχουν σοκολάτα

  • Μπορείτε να τα καταψύξετε

Υλικά

120 γρ. αλεύρι τύπου 1

120 γρ. φυτικό βούτυρο ή μαργαρίνη

140 γρ. καστανή ζάχαρη

35 γρ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

125 γρ. κομματάκια vegan μαύρης σοκολάτας

5 γε. μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος + 6 κουταλιές της σούπας νερό

1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τους σπόρους λιναριού σε έναν ηλεκτρικό μύλο, τους μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε 6 κουταλιές της σούπας νερό. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε ο μίγμα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 10 λεπτά. Μετά τον απαραίτητο χρόνο θα έχουμε μια πάστα με κολλώδη σύσταση παρόμοια με αυτή του αυγού.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει προηγουμένως με τους σπόρους λιναριού και την καστανή ζάχαρη σε ένα ηλεκτρικό μίξερ. Η ζάχαρη θα πρέπει να διαλυθεί εντελώς, θα χρειαστούν μερικά λεπτά. Αυτό το (θεμελιώδες) βήμα θα κάνει τη χαρακτηριστική κρούστα που θα σχηματιστεί στην επιφάνεια των brownies. Τώρα προσθέτουμε το λιωμένο φυτικό βούτυρο και τη σκόνη βανίλιας. Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα για άλλα 3-4 λεπτά.

Ενσωματώνουμε σταδιακά τα στεγνά υλικά στα υγρά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα με κολλώδη υφή (για λιώνουν τα brownies στο στόμα σας). Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί, καλυμμένο κατά προτίμηση με λαδόκολλα, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 175 ° C για 22 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμα, αφήνουμε τα brownies να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψετε (τουλάχιστον 2 ώρες) σε τετράγωνα.

Πώς να αποθηκεύσετε τα vegan brownies

Τα vegan brownies διατηρούνται καλά για 3-4 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου. Αν προτιμάτε μπορείτε επίσης να τα καταψύξετε. Για να το κάνετε αυτό σας προτείνουμε να τα τοποθετήσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο χωρισμένο με χαρτί ψησίματος. Μπορείτε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη έως και 2 μήνες.

Συμβουλές

Για να αποκτήσουν τα brownies γυαλιστερή, τραγανή επιφάνεια, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε διαλύσει εντελώς τη ζάχαρη στη ζύμη, οπότε μην παραλείψετε αυτό το βήμα.

Πριν κόψετε τα brownies σε τετράγωνα, είναι απαραίτητο να είναι εντελώς κρύα, διαφορετικά θα κινδυνεύατε να μην πάρετε ωραίες φέτες. Υπομονή λοιπόν. Και περιμένετε τουλάχιστον 2 ώρες πριν τα κόψετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.