COOKING SUGAR, SUGAR

Λαχταριστή συνταγή για μηλόπιτα χωρίς βούτυρο


JTeam

19 Οκτωβρίου 2022

Λαχταριστή συνταγή για μηλόπιτα χωρίς βούτυρο
unsplash
Αφράτη και λαχταριστή συνταγή για μηλόπιτα χωρίς βούτυρο για να τη φτιάχνεις ξανά και ξανά.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να επιστρέφεις στο σπίτι και να βρίσκεις ένα λαχταριστό γλυκό να σε περιμένει στην κουζίνα. Και επειδή τα μήλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα του φθινοπώρου, θα φτιάξουμε την πιο νόστιμη μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, για να την απολαύσουμε χωρίς ενοχές.

Υλικά

3 μήλα της επιλογής σας (το ένα κομμένο σε κύβους για να το χρησιμοποιήσετε μέσα στη ζύμη και τα άλλα δύο κομμένα σε φέτες για να διακοσμήσετε τη μηλόπιτα)

200 γρ. αλεύρι τύπου 1

50 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. ζάχαρη

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. γιαούρτι ή γιαούρτι σόγιας ή αμύγδαλο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (16 γρ.)

1 φακελάκι βανιλίνη

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και 1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη με ένα μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα για τρία λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο μαζί με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Στο μεταξύ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα στο ελάχιστο, προσθέτουμε το γιαούρτι. Η ζύμη πρέπει να είναι γεμάτη και όχι ρευστή.

Πλένουμε τα μήλα, αφαιρούμε τη φλούδα και κόβουμε το ένα μήλο σε κύβους για να το βάλουμε στη ζύμη και τα άλλα δύο τα κόβουμε σε φέτες για να διακοσμήσουμε τη μηλόπιτα.

Αλευρώνουμε και λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 22 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα. Διακοσμούμε κατά βούληση και πασπαλίζουμε τις 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και με μια κουταλιά της σούπας κανέλα πάνω από τις φέτες των μήλων. Ψήνουμε τη μηλόπιτα στον φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Θυμηθείτε να κάνετε το τεστ οδοντογλυφίδας πριν βγάλετε τη μηλόπιτα.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.