COOKING SUGAR, SUGAR

Κέικ καρότου, έτσι όπως το έφτιαχνε η γιαγιά μας


JTeam

6 Νοεμβρίου 2022

Κέικ καρότου, έτσι όπως το έφτιαχνε η γιαγιά μας
https://www.brododicoccole.com
Το κέικ καρότου είναι απλό και νόστιμο, ιδανικό για πρωινό και όχι μόνο…

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, λατρεύουμε τα γλυκά και κυρίως τα κέικ και τις πίτες. Ανάμεσα στα «κλασικά» και διαχρονικά κέικ, ένα από τα πιο αγαπημένα μας είναι σίγουρα το κέικ καρότου. Έτσι λοιπόν σήμερα θα φτιάξουμε μια από τις πολλές εκδοχές αυτού του κλασικού γλυκού που όλες οι γιαγιάδες θα έχουν ετοιμάσει τουλάχιστον μια φορά για τα εγγόνια τους. Και όπως πολλές παραδοσιακές συνταγές, έτσι και αυτή περιλαμβάνει μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία.

Στην πραγματικότητα, δεν απαιτούνται ειδικά εργαλεία κουζίνας, όπως μίξερ. Απλά χρειάζεστε ένα πιρούνι για να ανακατέψετε τη ζύμη. Μέσα σε λίγο χρόνο και με πολύ λίγα βήματα, συνδυάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ, θα δημιουργήσουμε ένα νόστιμο και μυρωδάτο κέικ καρότου.

Επίσης τα αμυγδαλωτά μπισκότα, με την έντονη γεύση τους, προσθέτουν μια αρωματική πινελιά και βοηθούν στο να έχει στο κέικ μια ιδιαίτερη υφή. Αν θέλουμε να κάνουμε τη ζύμη λιγότερο κοκκώδη και περισσότερο «χωριάτικη», μπορούμε να θρυμματίσουμε και να ψιλοκόψουμε τόσο μπισκότα όσο και τα αμύγδαλα.

Το κέικ καρότου είναι ιδανικό επιδόρπιο για πρωινό, αλλά ταιριάζει πολύ και με ένα απογευματινό τσάι ή χυμό φρούτων. Τέλειο ως νόστιμο σνακ, μπορεί να σερβιριστεί και ως επιδόρπιο μετά το δείπνο, καθώς η ζύμη δεν περιέχει γάλα και βούτυρο και επομένως είναι ελαφριά.

Με λίγα λόγια, η συμβουλή μας είναι να προσπαθήσετε να το ετοιμάσετε κι εσείς γιατί είναι πραγματικά νόστιμο και κατάλληλο για κάθε στιγμή της ημέρας.

Υλικά

300 γρ. καρότα

200 γρ. αμυγδαλωτά μπισκότα,

50 γρ. αμύγδαλα

3 αυγά

2 κ.σ ηλιέλαιο

60 γρ. άμυλο πατάτας

100 γρ. αλεύρι 00

16 γρ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Για αρχή τρίβουμε τα καρότα, θρυμματίζουμε μπισκότα και χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα. Για να θρυμματίσουμε τα μπισκότα χρησιμοποιούμε τον πάτο ενός ποτηριού.

Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε δυνατά με ένα πιρούνι. Όταν χτυπηθεί καλά το αυγό, προσθέτουμε το άμυλο πατάτας, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα μπισκότα, τα καρότα και τέλος τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ., λαδωμένη και στρωμένη με λαδόκολλα.

Ύστερα ψήνουμε στον φούρνο στους 170°C για 35 λεπτά περίπου και μόλις ψηθεί το κέικ μας, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.