Αυτή η μους σοκολάτας είναι vegan, επομένως κατάλληλη και για δυσανεξία στη λακτόζη. Είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε πολλές συνταγές, όπως με φρέσκα φρούτα, ως γέμιση για cheesecake ή ως κρέμα.
Υλικά
50 ml ρόφημα σόγιας
1 γιαούρτι σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού πικρό κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού άγαρ- άγαρ
Κόκκινα φρούτα για γεύση
Φύλλα μέντας για γεύση
Μερικές σταγόνες γλυκαντικό
Βάζουμε το φυτικό ρόφημα να βράσει σε μια κατσαρόλα μαζί με το κακάο και μερικές σταγόνες γλυκαντικό εάν θέλουμε. Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού άγαρ- άγαρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου δύο λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας χωρίς να αφήνουμε σβόλους.
Αφήνουμε τη μους να κρυώσει για λίγα λεπτά και μετά τη μεταφέρουμε σε ένα γυάλινο φλιτζάνι. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί. Συμπληρώνουμε με κόκκινα φρούτα και φύλλα μέντας.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.