COOKING SUGAR, SUGAR

Αφράτο κέικ λεμονιού χωρίς βούτυρο


JTeam

23 Δεκεμβρίου 2022

Αφράτο κέικ λεμονιού χωρίς βούτυρο
www.csabadallazorza.com
Πρόκειται για ένα ελαφρύ και πολύ απλό κέικ, το οποίο μας αρέσει να το τρώμε για πρωινό ή το απόγευμα με γιαούρτι και μέλι.

Αν σας αρέσει η βάση, αλλά θέλετε να φτιάξετε μια άλλη εκδοχή, μπορείτε να επιλέξετε αντί το γιαούρτι μια κρέμα μασκαρπόνε ή σαντιγί και θα έχετε ένα τέλειο κέικ μετά το δείπνο.

Υλικά

200 γρ αλεύρι

250 γρ αλεύρι αμυγδάλου

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορος

1 λεμόνι

160 ml ελαιόλαδο

3 αυγά

200 γρ μέλι

1 γραμμάριο εκχύλισμα βανίλια

50 ml σιρόπι σφενδάμου

1 κουταλιά της σούπας φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα

Γιαούρτι

Jenny.Gr
www.papillamonella.it

Εκτέλεση

Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 18 εκ. περίπου, την στρώνουμε με λαδόκολλα και την αλευρώνουμε και τινάζοντας το περίσσευμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Κοσκινίζουμε τα δύο αλεύρια και το μπέικιν πάουντερ μαζί, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τους παπαρουνόσπορους. Τρίβουμε το ξύσμα λεμονιού με το κατάλληλο εργαλείο και στύβουμε τον χυμό. Προσθέτουμε και τα δύο στο αλεύρι, αρχίζοντας να ανακατεύετε με ένα σύρμα. Ύστερα προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας.

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα, ψήνουμε και ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά (δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα: πρέπει να βγει στεγνή). Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί πριν το αναποδογυρίσουμε σε πιατέλα.

Όταν έρθει η ώρα να το σερβίρετε, απλώστε από πάνω γιαούρτι, προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου και τα φιστίκια Αιγίνης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.