COOKING SUGAR, SUGAR

Αυτή τη γλυκιά τάρτα ρυζιού πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσεις


JTeam

26 Ιανουαρίου 2023

Αυτή τη γλυκιά τάρτα ρυζιού πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσεις
www.lacucinaitaliana.it
Η τάρτα ρυζιού είναι ένα χορταστικό, απλό και ταπεινό επιδόρπιο.

Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι θεωρούσαν το ρύζι φάρμακο, από την Ασία έφτασε στη Σικελία με τους Άραβες και στη συνέχεια έγινε μια από τις πιο σημαντικές καλλιέργειες.

Όμως με το ρύζι δεν φτιάχνεις μόνο αλμυρά πιάτα, αλλά και γλυκά. Και ενώ μπορεί το ρυζόγαλο να είναι το πρώτο γλυκό που σας έρχεται στο μυαλό, ωστόσο η σημερινή τάρτα ρυζιού είναι υπέροχη.

Υλικά

1 λίτρο πλήρες γάλα

1 έτοιμο φύλλο Κρούστας Χρυσή

150 ρύζι γλασέ

120 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

1 λοβό βανίλιας

5 μπισκότα Αμαρέτι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα μαζί με τον λοβό βανίλιας κομμένο στη μέση κατά μήκος. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 30 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι και τελειώνουμε το μαγείρεμα σε περίπου 5 λεπτά. Το ρύζι πρέπει να είναι κρεμώδες, αλλά όχι τελείως στεγνό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως (μπορείτε να το κάνετε και την προηγούμενη μέρα).

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά στο ρύζι, ανακατεύοντας καλά. Στρώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί, θρυμματίζουμε τα πέντε μπισκότα αμαρέτι στη ζύμη και ρίχνουμε το ρύζι. Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.