COOKING SUGAR, SUGAR

Cheesecake με φρούτα του δάσους: Το πιο εύκολο και απολαυστικό γλυκό χωρίς ψήσιμο


JTeam

28 Ιανουαρίου 2023

Cheesecake με φρούτα του δάσους: Το πιο εύκολο και απολαυστικό γλυκό χωρίς ψήσιμο
www.lacucinaitaliana.it
Το πιο εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο

Θέλετε ένα γλυκό χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον φούρνο ή το μάτι της κουζίνας; Α ναι τότε σας έχουμε τη λύση: ένα πανεύκολο και λαχταριστό Cheesecake διαφορετικό από τα άλλα, αφού δεν χρειάζεται καν ψήσιμο.

Υλικά

Για την κρέμα

200 γρ. φρούτα του δάσους

150 γρ. κάσιους

60 γρ. σιρόπι αγαύης

1 λεμόνι

Σκόνη με γεύση βανίλια χωρίς ζάχαρη

Για τη σάλτσα

160 γρ. σιρόπι αγαύης

150 γρ. φρούτα του δάσους

Για τη βάση

70 γρ. ωμά αμύγδαλα

10 γρ ζάχαρη καρύδας

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it

Εκτέλεση

Για την κρέμα: Μουλιάζουμε τα κάσιους σε νερό σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το σιρόπι αγαύης, τα φρούτα του δάσους, 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και 1/2 κουταλάκι του γλυκού άρωμα βανίλιας. Τα ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός μπλέντερ για αρκετή ώρα, μέχρι να αναμειχθούν όλα σε μια ομοιογενή κρέμα.

Για τη σάλτσα: Ανακατεύουμε στο μπλέντερ τα φρούτα του δάσους στη μέγιστη ταχύτητα, μαζί με το σιρόπι αγαύης. Εάν το μπλέντερ σας δεν είναι αρκετά δυνατό, περάστε τη σάλτσα από ένα σουρωτήρι.

Για τη βάση: Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας νερό και μια πρέζα αλάτι.

Απλώνουμε το μείγμα της βάσης σε μια στρογγυλή φόρμα ή σε ένα ορθογώνιο ταψί. Περιχύνουμε με την κρέμα μούρων και αφήνουμε το γλυκό να σφίξει στην κατάψυξη για 1 ώρα. Στη συνέχεια, συμπληρώνουμε το με τη σάλτσα βατόμουρου και σερβίρουμε τελειώνοντας με φρέσκα φρούτα αν θέλουμε.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.