COOKING SUGAR, SUGAR

Αφράτα ψωμάκια γεμιστά με σοκολάτα


JTeam

8 Φεβρουαρίου 2023

Αφράτα ψωμάκια γεμιστά με σοκολάτα
www.ricettedalmondo.it
Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια συνταγή στην οποία κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί: Αφράτα ψωμάκια με γέμιση σοκολάτας

Τα αφράτα ψωμάκια με γέμιση σοκολάτας θα κατακτήσουν πραγματικά τους πάντες... ένα λαχταριστό και θρεπτικό σνακ, ιδανικό για να το απολαύσετε στο σπίτι ή στο γραφείο. Η ζύμη είναι απαλή σαν σύννεφο και όχι πολύ γλυκιά, ιδανική για να χωρέσει άφθονη σοκολάτα, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Η συμβουλή μας; Απολαύστε τα ζεστά για πρωινό για να απολαύσετε τη σοκολάτα που λιώνει...

Υλικά

500 γρ. αλεύρι 00

7 γρ. μαγιά

300 ml γάλα πλήρες (σε θερμοκρασία δωματίου)

50 γρ. λιωμένο βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου

60 γρ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

300 γρ. μαύρη σοκολάτα

1 κρόκος

20 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος

Jenny.Gr
www.ricettedalmondo.it

Εκτέλεση

Πρώτα λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Τώρα προχωράμε στη ζύμη: Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ1 μαζί με τη ζάχαρη, τη μαγιά και το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Όταν έχουμε ένα αρκετά ομοιογενές μείγμα, ρίχνουμεένα μέρος από το λιωμένο βούτυρο μέσα.

Ζυμώνουμε ξανά μέχρι να απορροφηθεί τελείως και προσθέτουμε λίγο ακόμα βούτυρο. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να εξαντληθεί όλο το βούτυρο, κάνοντας το σιγά σιγά για να απορροφηθεί. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και προσθέτουμε το αλάτι.

Ζυμώνουμε για λίγα λεπτά ακόμα, ύστερα βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου δέκα λεπτά. Όταν περάσει η ώρα δουλεύουμε πάλι τη ζύμη με τα χέρια μας για λίγα λεπτά. Πρέπει να είναι λεία και ελαστική.

Ύστερα τη μεταφέρουμε πάλι σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες. Μόλις περάσει ο χρόνος που υποδεικνύεται, η ζύμη θα έχει αυξηθεί σε όγκο. Τη μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια εργασίας και την πλάθουμε ώστε να έχουμε ένα καρβέλι.

Τη μοιράζουμε σε κομμάτια, περίπου 10 και πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μπάλα. για 10 λεπτά. Παίρνουμε τη σοκολάτα και την κόβουμε σε κομμάτια. Στη συνέχεια ανοίγουμε τα μπαλάκια ζύμης και τοποθετούμε από ένα κομμάτι σοκολάτας στο κέντρο. Κλίνουμε καλά το κάθε ψωμάκι ώστε να μη χυθεί η σοκολάτα και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντάς τα σε απόσταση μεταξύ τους.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Αλείφουμε τα ψωμάκια με τον χτυπημένο κρόκο και την κρέμα γάλακτος, στη συνέχεια χαράσσουμε στην επιφάνεια λοξές τομές, 3 ή 4 για κάθε ψωμάκι και ψήνουμε στον φούρνο στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Συμβουλές

Αποθηκεύστε τα ψωμάκια σε θερμοκρασία δωματίου, κλεισμένα σε πλαστική σακούλα, για 1-2 ημέρες το πολύ. Μπορούν επίσης να καταψυχθούν μόλις ψηθούν και κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου. Πριν τα ξαναβάλετε στον φούρνο, σας προτείνουμε να τα ξεπαγώσετε στο ψυγείο.

Η ζύμη για αυτά ψωμάκια πρέπει να είναι πολύ απαλή και ελαστική, αλλά όχι κολλώδης. Όλα εξαρτώνται από το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσετε για την προετοιμασία, το οποίο θα μπορούσε να απορροφήσει περισσότερα ή λιγότερα υγρά. Έπειτα αξιολογήστε τη συνοχή της ζύμης όσο τη δουλεύετε, αν είναι πολύ σκληρή προσθέτετε λίγο γάλα, αντίστροφα λίγο αλεύρι αν κολλάει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.