Η συνταγή και όλα τα μυστικά για το πιο τέλειο cheesecake με υπέροχη βελούδινη κρέμα φιστικιού. Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να τη φτιάξετε.
820 ml άπαχο γάλα
400 γρ γιαούρτι χωρίς λιπαρά
125 γρ. μπισκότα digestive
90 γρ πάστα από φιστίκια Αιγίνης
45 γρ αλεύρι βρώμης
10γρ. άγαρ άγαρ
Μια πρέζα σουκλαρόζη
Ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με 40 γρ πάστα από φιστίκια Αιγίνης και στη συνέχειαπροσθέτουμε λίγο-λίγο περίπου 70 ml γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ (διάμετρος 20 εκ., ύψος 5 εκ.), απλώνοντας το με το πίσω μέρος ενός κουταλιού βρεγμένο με νερό.
Βράζουμε 450 ml γάλα με το αλεύρι βρώμης και 6 γρ άγαρ άγαρ, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Στη συνέχεια το απλώνουμε στο ταψί πάνω από τα μπισκότα. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε να στερεοποιηθεί για περίπου 1 ώρα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 300 ml γάλα, μια πρέζα σουκλαρόζη, 4 γρ. αγάρ αγάρ και 50 γρ. πάστα από φιστίκια. Αφήνουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να βράσει. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το cheesecake, γαρνίρουμε με 1 γενναιόδωρη κουταλιά ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και το βάζουμε στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.