Red velvet cake: Το φλογερό, κόκκινο γλυκό για την πιο ερωτική ημέρα του χρόνου
JTeam
14 Φεβρουαρίου 2023
Αχ η αγάπη! Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι η πιο ερωτική ημέρα του χρόνου. Είναι μια μέρα που οι ερωτευμένοι ανταλλάσσουν δώρα, λουλούδια, σκέψεις, κάρτες... αλλά τι πιο παθιασμένο από ένα red velvet κέικ; Είναι κατακόκκινο, είναι εορταστικό, είναι το απόλυτο γλυκό για την ημέρα των ερωτευμένων.
125 γρ γιαούρτι
135 ml γάλα
15 ml χυμό λεμονιού
3 αυγά
200 γρ ζάχαρη
180 γρ ηλιέλαιο
1 κ.γ πικρό κακάο
10 γρ εκχύλισμα βανίλιας (5 γρ για τη βάση και 5 γρ για τη γέμιση)
1 κ.γ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
280 γρ αλεύρι 00
1 κ.γ ξύδι
1 κ. γ. μαγειρική σόδα
250 γρ μασκαρπόνε
500 ml κρέμα γάλακτος
Πώς να φτιάξετε το ψεύτικο βουτυρόγαλα
Το αρχικό Red Velvet χρησιμοποιεί βουτυρόγαλα, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να το βρεις. Γι αυτό θα ετοιμάσουμε ένα ψεύτικο βουτυρόγαλα ανακατεύοντας γιαούρτι, γάλα και χυμό λεμονιού μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές υγρό.
Πώς να φτιάξετε παντεσπάνι
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε προσθέτοντας τη ζάχαρη, μετά το λάδι, το βουτυρόγαλα, το αλεύρι λίγο λίγο και τέλος το πικρό κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας και το χρώμα. Η κόκκινη βαφή δεν έχει πάντα το ίδιο αποτέλεσμα, βάζουμε μια κουταλιά, αλλά θα πρέπει να την προσαρμόσετε ανάλογα με την ένταση που θέλετε να πάρετε γιατί δεν χρωματίζονται όλα με τον ίδιο τρόπο.
Τέλος, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ξύδι και ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για να φουσκώσει. Μην ανησυχείτε για το ξύδι καθώς η γεύση και η μυρωδιά θα εξαφανιστούν εντελώς μετά το μαγείρεμα. Μόλις ανακατευτούν όλα, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 35×35 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα. Το τοποθετούμε στον φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το παντεσπάνι, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Πώς να φτιάξετε το τυρί κρέμα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μασκαρπόνε και την κρέμα γάλακτος, με ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια κρέμα.
Πώς να συναρμολογήσετε το κέικ
Παίρνουμε το παντεσπάνι και το κόβουμε σε 4 ίσα τετράγωνα με τη βοήθεια ενός χάρακα. Σε αυτό το κέικ δεν χρειάζεται το σιρόπι γιατί η βάση είναι ήδη υγρή και απαλή. Σε ένα πιάτο εναλλάσσουμε ένα τετράγωνο παντεσπάνι με μια στρώση κρέμα τυριού. Όταν φτάσουμε στην τέταρτη στρώση καλύπτουμε όλο το κέικ με την υπόλοιπη κρέμα. Με μια σπάτουλα ισοπεδώνουμε καλά για να γίνει λείο. Για τη διακόσμηση, μπορούμε να κάνουμε γραμμές στην επιφάνεια ή εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε μούρα ή άλλα φρούτα.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.