Ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής στη σημερινή είναι η σοκολάτα, αλλά προσθέτουμε επίσης και άρωμα εσπεριδοειδών που δίνει το λικέρ πορτοκαλιού και η τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού, που θα κάνουν αυτό το γλυκό ακόμα πιο ακαταμάχητο.
Το μυστικό για ένα τέλειο σουφλέ; Χτυπάμε τα ασπράδια για αρκετή ώρα και τα ενσωματώνουμε απαλά. Ας δούμε τη συνταγή.
200 γρ μαύρη σοκολάτα 70%
4 αυγά
Ασπράδι από ένα αυγό
Λικέρ πορτοκάλι
1 πορτοκάλι
Βούτυρο
Καστανή ζάχαρη
Καταρχάς βουτυρώνουμε 4 φορμάκια και αφήνουμε 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη να κολλήσει καλά στον πάτο και τις άκρες. Ύστερα λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί με 60 γρ βούτυρο.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους, ανακατεύουμε τους κρόκους με το μείγμα της σοκολάτας και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχει προσθέστε επίσης 2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκάλι και την τριμμένη φλούδα ½ πορτοκαλιού.
Χτυπάμε πολύ καλά τα 5 ασπράδια με 60 γρ ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Και τα προσθέτουμε απαλά στο μείγμα σοκολάτας. Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο τα σουφλέ, τα γαρνίρουμε με σοκολάτα και ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.