COOKING SUGAR, SUGAR

Ψητά πεκάν με ουίσκι και μέλι


JTeam

16 Μαρτίου 2023

Ψητά πεκάν με ουίσκι και μέλι
unsplash
Τα πεκάν δεν είχαν ποτέ καλύτερη γεύση. Αυτά τα ψητά πεκάν με ουίσκι και μέλι είναι αλμυρά και γλυκά – το τέλειο σνακ για ένα πάρτι ή απλά για να περάσετε ευχάριστα το απόγευμα σας.

Λατρεύουμε τα πεκάν – είναι τέλεια πάνω από σαλάτες, πλιγούρι βρώμης, τηγανίτες και στο ψωμί. Αλλά μας αρέσουν τα ψητά πεκάν ακόμα περισσότερο. Μαζί με μέλι, ουίσκι και αλάτι, αυτοί οι ξηροί καρποί προσφέρουν μια γλυκιά και ταυτόχρονα αλμυρή γεύση. Το ουίσκι συμβάλλει στην ενίσχυση της γεύσης, αλλά είναι επίσης νόστιμα χωρίς το ποτό αν προτιμάτε.

Έτοιμα σε μόλις 15 λεπτά, είναι το πιο εύκολο σνακ που μπορείτε να φτιάξετε όταν φιλοξενείτε φίλους ή θέλετε να φτιάξετε νόστιμα σνακ για την εβδομάδα.

Υλικά

Πεκάν (300 γρ.): Φροντίστε να αγοράσετε ωμά πεκάν (ανάλατα, όχι ψητά)

Ουίσκι (1 φλιτζάνι του τσαγιού) : Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας ουίσκι για αυτή τη συνταγή - κάθε ποικιλία κάνει.

Μέλι (1 φλιτζάνι του τσαγιού): Οποιαδήποτε ποικιλία προτιμάτε.

Αλάτι: Χρησιμοποιήσαμε λεπτό θαλασσινό αλάτι

Jenny.Gr
unsplash

Εκτέλεση

Βράζουμε το ουίσκι και το μέλι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πεκάν και τα αφήνουμε τα να σιγοβράσουν για περίπου 5 λεπτά.

Μεταφέρουμε τα πεκάν σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά.

Όταν είναι έτοιμα μεταφέρουμε τα πεκάν σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μπορείτε να σερβίρετε αυτούς τους ξηρούς καρπούς ζεστούς ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Συμβουλές

  • Τα πεκάν θα κολλήσουν ελαφρώς μεταξύ τους κατά το σερβίρισμα / αποθήκευση. Αν δεν θέλετε να κολλήσουν καθόλου μεταξύ τους, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του μελιού και του ουίσκι στο μισό. Τα πεκάν δεν θα έχουν τόσο γλυκιά γεύση, αλλά θα έχουν ακόμα κάποια γεύση.

  • Μπορείτε επίσης να τα πασπαλίσετε με καστανή ζάχαρη αφού τα βγάλετε από τον φούρνο και αυτό θα σας βοηθήσει να μην κολλήσουν επίσης.

  • Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα πεκάν σε θερμοκρασία δωματίου (τους πιο δροσερούς μήνες του χρόνου) ή στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και μία εβδομάδα ή στην κατάψυξη σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 μήνες.

  • Το ψήσιμο των πεκάν εντείνει τη γεύση τους και έχει ως αποτέλεσμα βαθύτερο χρώμα και πιο τραγανή υφή. Μπορείτε να φρυγανίσετε τα πεκάν πριν τα προσθέσετε σε οποιαδήποτε συνταγή. Το ψήσιμο των πεκάν μπορεί να γίνει στην εστία ή στο φούρνο.

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ψητά πεκάν σε οποιαδήποτε συνταγή, αλλά είναι ιδιαίτερα νόστιμα πάνω από σαλάτες ή ως μέρος ενός πλατώ τυριών και αλλαντικών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.