COOKING SUGAR, SUGAR

Cheesecake με φιστίκια και αλμυρή καραμέλα


JTeam

20 Μαρτίου 2023

Cheesecake με φιστίκια και αλμυρή καραμέλα
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Guido Barbagelata
Αυτό το επιδόρπιο είναι τέλειο για όσους αγαπούν τον συνδυασμό γλυκού και αλμυρού και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια πρωτότυπη εναλλακτική του παραδοσιακού cheesecake

Φτιάξαμε αυτά τα λαχταριστά cheesecakes με φιστίκια και αλμυρή καραμέλα σε μορφή μονής μερίδας, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε την κλασική εκδοχή σε μεγάλη φόρμα για κέικ και να το κόψετε σε φέτες. Η βάση εμπλουτίζεται με ψιλοκομμένα φιστίκια και η επιφάνεια διακοσμείται με μια νόστιμη αλμυρή καραμέλα και ψιλοκομμένα φιστίκια, για ένα αξέχαστο cheesecake.

Υλικά

Για τη βάση

150 γρ ξηρά μπισκότα τύπου πτι μπερ

150 γρ ανάλατα φιστίκια

100 γρ βούτυρο

Σπορέλαιο

Για την κρέμα

250 γρ ρικότα

200 γρ φρέσκια κρέμα γάλακτος

160 γρ λευκό τυρί που αλείφεται

50 γρ ζάχαρη άχνη

30 γρ γάλα

10 γρ βρώσιμη ζελατίνη σε φύλλα

Για την καραμέλα

160 γρ φρέσκια κρέμα γάλακτος

100 γρ λευκή σοκολάτα

100 γρ ζάχαρη

50 γρ βούτυρο

30 γρ μέλι

Ψητά φιστίκια

Αλάτι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Guido Barbagelata

Εκτέλεση

Για τη βάση

Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τα φιστίκια και το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε τι μίγμα με τα μπισκότα σε 8 χαμηλά ποτήρια πιέζοντας το καλά.

Για την κρέμα

Ανακατεύουμε τη ρικότα με το λευκό τυρί και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, τη στύβουμε και τη διαλύουμε απαλά στη φωτιά με το γάλα. Ρίχνουμε τα πάντα στην κρέμα με τη ρικότα και ανακατεύουμε απαλά. Στο τέλος ενσωματώνουμε και τη σαντιγί. Τέλος μοιράζουμε την κρέμα στα ποτηρια, πάνω από τη βάση και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Για την καραμέλα

Ετοιμάζουμε την καραμέλα λίγο πριν καταναλώσουμε τα cheesecakes. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη ζάχαρη και το μέλι και μετά ρίχνουμε 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο, μια πρέζα αλάτι και την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα. Τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος βγάζουμε τα cheesecakes από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω την καραμέλα και συμπληρώνουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.