Φτιάξαμε αυτά τα λαχταριστά cheesecakes με φιστίκια και αλμυρή καραμέλα σε μορφή μονής μερίδας, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε την κλασική εκδοχή σε μεγάλη φόρμα για κέικ και να το κόψετε σε φέτες. Η βάση εμπλουτίζεται με ψιλοκομμένα φιστίκια και η επιφάνεια διακοσμείται με μια νόστιμη αλμυρή καραμέλα και ψιλοκομμένα φιστίκια, για ένα αξέχαστο cheesecake.
Υλικά
Για τη βάση
150 γρ ξηρά μπισκότα τύπου πτι μπερ
150 γρ ανάλατα φιστίκια
100 γρ βούτυρο
Σπορέλαιο
Για την κρέμα
250 γρ ρικότα
200 γρ φρέσκια κρέμα γάλακτος
160 γρ λευκό τυρί που αλείφεται
50 γρ ζάχαρη άχνη
30 γρ γάλα
10 γρ βρώσιμη ζελατίνη σε φύλλα
Για την καραμέλα
160 γρ φρέσκια κρέμα γάλακτος
100 γρ λευκή σοκολάτα
100 γρ ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
30 γρ μέλι
Ψητά φιστίκια
Αλάτι
Εκτέλεση
Για τη βάση
Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τα φιστίκια και το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε τι μίγμα με τα μπισκότα σε 8 χαμηλά ποτήρια πιέζοντας το καλά.
Για την κρέμα
Ανακατεύουμε τη ρικότα με το λευκό τυρί και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, τη στύβουμε και τη διαλύουμε απαλά στη φωτιά με το γάλα. Ρίχνουμε τα πάντα στην κρέμα με τη ρικότα και ανακατεύουμε απαλά. Στο τέλος ενσωματώνουμε και τη σαντιγί. Τέλος μοιράζουμε την κρέμα στα ποτηρια, πάνω από τη βάση και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Για την καραμέλα
Ετοιμάζουμε την καραμέλα λίγο πριν καταναλώσουμε τα cheesecakes. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη ζάχαρη και το μέλι και μετά ρίχνουμε 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο, μια πρέζα αλάτι και την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα. Τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος βγάζουμε τα cheesecakes από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω την καραμέλα και συμπληρώνουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.