COOKING SUGAR, SUGAR

Το πιο νόστιμο και το πιο ζουμερό κέικ καρότου


JTeam

28 Μαρτίου 2023

Το πιο νόστιμο και το πιο ζουμερό κέικ καρότου
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Guido Barbagelata
Τα καρότα εξαιτίας της φυσικής τους γλυκύτητας γίνονται πρωταγωνιστές εντυπωσιακών γλυκών.

Η μοναδική δυσκολία που θα αντιμετωπίσετε ετοιμάζοντας το σημερινό κέικ (μα θα χρειαστεί υπεράνθρωπες προσπάθειες όμως) είναι να μην το καταβροχθίσετε όλο μόνοι σας.

Υλικά

375 γρ. καρότα

195 γρ. ζάχαρη

195 γρ. αλεύρι

120 γρ. σπορέλαιο

45 γρ. άμυλο πατάτας

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

3 αυγά

Για να συμπληρώσετε από πάνω

150 γρ. γιαούρτι

150 γρ. μασκαρπόνε

150 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος

50 γρ. ζάχαρη άχνη

2 πορτοκάλια

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Guido Barbagelata

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε κύβους και τα ανακατεύουμε με το λάδι. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι μέχρι να πάρουμε ένα αφρό μείγμα. Ενσωματώνουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το άμυλο και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω.

Αδειάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα για κέικ στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 175 °C για 40-45 λεπτά (ελέγξετε εάν είναι έτοιμο με μια οδοντογλυφίδα: τοποθετημένη μέχρι κάτω και πρέπει να βγαίνει στεγνή). Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρουμε.

Χτυπάμε το γιαούρτι με το μασκαρπόνε, τη φρέσκια κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και την τριμμένη φλούδα 1 πορτοκαλιού. Μαζεύουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και το μοιράζουμε στην επιφάνεια του κέικ. Συμπληρώνουμε με περισσότερο τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.