COOKING SUGAR, SUGAR

Υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε μόνοι σας το σοκολατένιο πασχαλινό αυγό


JTeam

1 Απριλίου 2023

Υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε μόνοι σας το σοκολατένιο πασχαλινό αυγό
Διακοσμήσετε μόνοι σας τα σοκολατένια αυγά όπως ακριβώς τα φαντάζεστε.

Υπάρχουν αμέτρητα και διαφορετικά σοκολατένια αυγά στην αγορά, αλλά ας το παραδεχτούμε: Αυτά που είναι διακοσμημένα στο χέρι είναι το κάτι άλλο. Ας αφιερώσουμε λοιπόν λίγο χρόνο και ας μάθουμε μαζί πώς να διακοσμήσουμε το πασχαλινό αυγό. Είναι τόσο εύκολο.

Λευκό γλάσο (Royal icing), χρώματα και φαντασία

Το λευκό γλάσο είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη διακόσμηση των πασχαλινών αυγών: παρασκευάζεται με απλά βήματα και χωρίς μαγείρεμα. Θέλουμε:

80 γρ. παστεριωμένα ασπράδια αυγού, 2 πρέζες αλάτι, 1κ.γλ. υγρή βανίλια, 4 φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, χρώματα ζαχαροπλαστικής κατά βούληση. Σε έναν κάδο του μίξερ, βάζουμε τα παστεριωμένα ασπράδια, το αλάτι και με το σύρμα χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να δημιουργηθούν απαλές κορυφές που να στέκονται. Σιγά-σιγά, προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη, μέχρι να την βάλουμε όλη. Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε το γλάσο για 3-4 λεπτά περίπου.

Χωρίζουμε σε μπολάκια και προσθέτουμε διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής σε κάθε μπολ. ‘Ύστερα χρησιμοποιούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με την ανάλογη μύτη και αρχίζουμε να στολίζουμε το αυγό.

Η σοκολάτα

Η σοκολάτα είναι ο πιο εύκολος για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά. Χρησιμοποιήστε λιωμένη σοκολάτα για να γράψετε ό,τι σας αρέσει στην επιφάνειά των αυγών. Η σοκολάτα είναι επίσης ιδανική για να φτιάξετε ρίγες, λουλουδάκια ή λίγο πιο περίτεχνα σχέδια, αν θέλετε.

Απλώς λιώστε τη σε μπεν μαρί και στη συνέχεια βάλτε τη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με την ανάλογη μύτη. Πρέπει όμως να φροντίσετε, να είναι σταθερή η βάση στην οποία στηρίζεται το αυγό. Επίσης θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε ένα χρώμα αντίθετο απο το αυγό, για παράδειγμα εάν το αυγό έχει μαύρη σοκολάτα, ας το διακοσμήσουμε με λευκή και το αντίστροφο.

Μπορούμε να συνεχίσουμε και να εμπλουτίσουμε το αυγό με καραμέλες και κουφέτα, διότι η λιωμένη σοκολάτα λειτουργεί ως κόλλα.

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Γλυκά στο πασχαλινό αυγό

Αν θέλετε να καταπλήξετε την οικογένεια ή τους καλεσμένους σας, φτιάξτε γλυκά μέσα στα πασχαλινά αυγά. Χωρίστε το αυγό στα δύο και ανάλογα με τα γούστα σας και την περίσταση, μπορείτε να ετοιμάσετε για παράδειγμα ένα τιραμισού φράουλας ή ένα νόστιμο προφιτερόλ. Στην τελευταία περίπτωση, χρειάζεται ένα ολόκληρο αυγό: το μισό χρησιμοποιείται ως δοχείο, το άλλο μισό για την προετοιμασία της γκανάζ.

Τέλος για να χωρίσετε το αυγό χωρίς να το σπάσετε υπάρχει ένα αλάνθαστο κόλπο: Πρώτα ζεσταίνετε το μαχαίρι και στη συνέχεια χωρίζετε το αυγό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.