COOKING SUGAR, SUGAR

Sfogliatella: Φτιάχνουμε το πεντανόστιμο και αγαπημένο γλυκό των κατοίκων της Νάπολης


JTeam

25 Απριλίου 2023

Sfogliatella: Φτιάχνουμε το πεντανόστιμο και αγαπημένο γλυκό των κατοίκων της Νάπολης
www.ricettedalmondo.it
Η Sfogliatella είναι το αγαπημένο γλυκό των κατοίκων της Νάπολης και σε λίγο και δικό σου.

Η Νάπολη είναι γαστρονομικός παράδεισος, σε σημείο τέτοιο που, όταν ταξιδεύει κανείς στη ξεχωριστή αυτή πόλη, να βάζει πάνω πάνω στις προτεραιότητές του τις αναρίθμητες γευστικές απολαύσεις που θα δοκιμάσει.

Τα γλυκά είναι φυσικά ένα σπουδαίο κομμάτι της πρωτεύουσας του ιταλικού νότου με τη Sfogliatella να είναι ανάμεσα στα διασημότερα και στα πιο νόστιμα. Ας δούμε μαζί πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό

Υλικά για 24 Sfogliatelle (σφολιατέλε)

Για τη ζύμη

375 γρ αλεύρι 00

115 γρ ζάχαρη (κρυσταλλική)

115 ml νερό

150 γρ βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

150 γρ σιμιγδάλι

500 ml γάλα

200 γρ ρικότα (ξερή)

2 κρόκο αυγού

250 γρ ζάχαρη

40 γρ πορτοκάλι ζαχαρωμένο (σε κομμάτια)

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (σε σκόνη)

1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα άνθη πορτοκαλιάς

1 κουταλιά της σούπας άρωμα αγριολούλουδου

Να βουρτσίσω

1 κρόκος αυγού

1 κουταλιά της σούπας γάλα

Για να πασπαλίσετε

Ζάχαρη άχνη

Jenny.Gr
www.ricettedalmondo.it

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε σε ένα μπολ ενός μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι, αρχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό. Όταν απορροφηθεί το νερό από τη ζύμη, προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και δουλεύουμε ξανά για να απορροφηθεί όλο. Μεταφέρουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας, σχηματίζουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε α ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το αλάτι και τη βάζουμε στη φωτιά. Βράζουμε το μίγμα, ανακατεύοντάς την με ένα σύρμα χειρός, για 5-6 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστεί μια συμπαγής κρέμα και μετά την αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την κρέμα ρικότα. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα από το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη ρικότα, τους κρόκους αυγών, την κανέλα, το άνθος πορτοκαλιάς και τα αρώματα αγριολούλουδου. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα και στη συνέχεια προσθέτουμε την ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την κόβουμε σε κομμάτια και στη συνέχεια απλώνουμε το κάθε κομμάτι σε αλευρωμένη επιφάνεια δίνοντάς του ένα οβάλ σχήμα, πάχους 3-4 mm. Ύστερα βάζουμε μια-δυο κουταλιές της σούπας γέμιση σε κάθε κομμάτι και μετά το κλείνουμε, σφραγίζοντας τις άκρες με λίγο νερό. Κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει και συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει η κρέμα.

Καθώς είναι έτοιμες οι Sfogliatelle, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, τις αλείφουμε με τον κρόκο ενός αυγού χτυπημένο με γάλα και ψήνουμε τις στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.