COOKING SUGAR, SUGAR

Η πιο εύκολη συνταγή για σπιτικά marshmallows


JTeam

4 Μαΐου 2023

Η πιο εύκολη συνταγή για σπιτικά marshmallows
www.fattoincasadabenedetta.it
Σήμερα φτιάχνουμε marshmallows, αυτά τα υπέροχα μαλακά μαξιλαρένια σύννεφα ζάχαρης.

Τα Marshmallows είναι νόστιμες λιχουδιές που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Μπορούν να έχουν πολλά σχήματα και πολλά χρώματα, αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι αυτά τα ζαχαρωτά, μαλακά, μαξιλαράκια γεμίζουν το στόμα σου γλυκύτητα, όταν τα δαγκώνεις.

Υλικά

90 γρ. σιρόπι γλυκόζης

200 γρ. ζάχαρη

70 ml νερό

3 ασπράδια

16 γρ. φύλλα ζελατίνης

Ζάχαρη άχνη

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για περίπου 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη γλυκόζη και τη ζάχαρη. Προσθέστε 70 ml νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας και φέρνοντας το μείγμα στους 115°C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, τότε το μείγμα πρέπει να είναι ελαφρώς χρυσαφένιο και να κάνει φυσαλίδες. Θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά.

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια τοποθετώντας τα σε δύο ξεχωριστά μπολ. Χτυπάμε με ηλεκτρικό σύρμα τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και, χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, προσθέτουμε και το σιρόπι.

Στραγγίζουμε και στύβουμε τη ζελατίνη με τη βοήθεια και μετά την προσθέτουμε στα ασπράδια συνεχίζοντας να ανακατεύουμε με το σύρμα. Είναι απαραίτητο για την επιτυχία η ένωση να γίνει τέλεια.

Μοιράζουμε το μείγμα με το ασπράδι σε δύο μπολ για να φτιάξουμε δύο γλυκά διαφορετικού χρώματος. Αφήνουμε το ένα λευκό και στο άλλο προσθέτουμε λίγη χρωστική τροφίμων ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω για να μην αποσυναρμολογηθεί, Ετοιμάζουμε δύο ταψάκια πασπαλίζοντάς τα με ζάχαρη άχνη.

Απλώνουμε τα δυο μίγματα και τα ισοπεδώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και μετά τα αφήνουμε να στερεοποιηθούν για περίπου 12 ώρες.

Τέλος, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, τα περνάμε σε ένα μείγμα από ζάχαρη άχνη και καλαμποκάλευρο, τα αφήνουμε να στεγνώσουν και μετά σερβίρουμε τα marshmallows μας.

Συμβουλές:

  • Για να φτιάξετε χρωματιστά marshmallows είναι σημαντικό η χρωστική τροφίμων να μην αραιώνει πολύ το μείγμα. Αν τα χρησιμοποιήσουμε υγρά ή σε τζελ, να φροντίζετε να ρίχνετε λίγες σταγόνες.

  • Μόλις στερεοποιηθεί η ένωση, μπορείτε να την κόψετε δίνοντάς της όλα τα σχήματα και τα μεγέθη που θέλετε. Μπορείτε να φτιάξετε μίνι marshmallow κόβοντάς τα σε μικρά κομμάτια ή να χρησιμοποιήσετε τσέρκια για μπισκότα για να τα κάνετε συγκεκριμένα σχήματα.

  • Φυλάξτε τα σε σακούλα τροφίμων ή σε αεροστεγές βάζο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.