COOKING SUGAR, SUGAR

Semifreddo με ραβέντι και φιστίκια Αιγίνης: Το αγαπημένο ιταλικό γλυκό που απολαμβάνουν σε όλο τον πλανήτη


JTeam

19 Μαΐου 2023

Semifreddo με ραβέντι και φιστίκια Αιγίνης: Το αγαπημένο ιταλικό γλυκό που απολαμβάνουν σε όλο τον πλανήτη
www.lacucinaitaliana.it
Η συνταγή για ένα τέλειο γλυκό με βελούδινη υφή και τέλεια γεύση.

Το καλοκαίρι πλησιάζει και μαζί του ανεβαίνει και η διάθεση μας. Τι καλύτερο λοιπόν από το να απολαύσουμε ένα πραγματικά δροσιστικό και λαχταριστό γλυκό όπως το semifreddo;

Τo semifreddo είναι ένα μοναδικό ιταλικό γλυκό ψυγείου. Η υφή του είναι κάτι ανάμεσα στο παγωτό και στη μους και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή. Κόβεται εύκολα με μαχαίρι και συνοδεύεται από κάποιο σιρόπι της αρεσκείας μας, ξηρούς καρπούς ή λιωμένη σοκολάτα. Στα ιταλικά το semifreddo σημαίνει «μισοπαγωμένο» και το απολαμβάνουμε κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Υλικά

400 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος

280 γρ. ζάχαρη

300 γρ. ραβέντι

100 γρ. φιστίκια Αιγίνης

50 γρ. ασπράδι αυγού

3 κρόκοι αυγού

Αλάτι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα κοτσάνια από το ραβέντι και το κόβουμε σε κομμάτια. Ύστερα τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 100 γρ ζάχαρη και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με ένα μπλέντερ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βράζουμε 130 γραμμάρια ζάχαρης σε μια κατσαρόλα με 1 κουταλιά της σούπας νερό. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με ένα ηλεκτρικό σύρμα, ρίχνοντας τα σιγά σιγά στη ζάχαρη. Χτυπάμε το ασπράδι με 50 γρ ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι και μετά το ενσωματώνουμε στους κρόκους. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στο μείγμα.

Ρίχνουμε το 1⁄3 από το μείγμα της κρέμας και των αυγών σε ένα ταψί και προσθέτουμε το 1⁄3 από τα φιστίκια Αιγίνης, λίγο σπασμένα, μετά το 1⁄3 από τον πουρέ ραβέντι. Ανακατεύουμε το λίγο με ένα κουτάλι. Και επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες δύο φορές με τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να γεμίσει το ταψί. Τοποθετούμε το μίγμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.