Το ψωμί με σοκολάτα είναι ένα ψωμί πρωινού ή απογευματινού, πάει γάντι με μαρμελάδα, με βούτυρο και με φυστικοβούτυρο και μπανάνα. Και φυσικά μπορείτε να το απολαύσετε όποια ώρα της ημέρα θέλετε.
Υλικά
50 γρ αλεύρι τύπου 0
100 γρ γάλα
100 γρ μαύρη σοκολάτα σε κύβους
75 γρ σοκολάτα γάλακτος σε νιφάδες
50 γρ κακάο
12 γρ αλάτι
7 γρ φρέσκια μαγιά μπύρας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με ένα πολυμίξερ το αλεύρι και τη μαγιά με το γάλα και 170 γρ νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά. Διαλύουμε το αλάτι σε 30 γρ νερό και το ενσωματώνουμε στη ζύμη δουλεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί αλλά να μην κολλάει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις δύο σοκολάτες και το κακάο ανακατεύοντας ξανά. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη να ξεκουραστεί για 4 ώρες στο ψυγείο.
Όταν περάσει ο χρόνος βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο την πλάθουμε και σχηματίζουμε ένα καρβέλι. Ύστερα το βάζουμε σε ένα ένα μπολ στρωμένο με ένα πανί πασπαλισμένο με αλεύρι, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά για 3 ώρες στο ψυγείο.
Τέλος βάζουμε το καρβέλι ανάποδα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το χαράσσουμε με ένα μαχαίρι κατά μήκος και το ψήνουμε στους 220°C για 15 λεπτά και μετά στους 200°C για άλλα 15 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.