Βούτυρο, κρεμώδες τυρί, άρωμα λεμονιού... το υγρό κέικ ολοκληρώνεται από τις φράουλες για μια επιπλέον νότα φρεσκάδας που κάνει το γλυκό ακόμα πιο χορταστικό και ευχάριστο.
Αν δεν έχετε φράουλες, μπορείτε να το σερβίρετε με μούρα μαζί με λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω, αλλά και με βερίκοκα ή κεράσια.
Μια συνταγή τόσο επικίνδυνα νόστιμη που θα σας στείλει κατευθείαν στην κουζίνα.
Υλικά
Για τη βάση
110 γρ. βούτυρο λιωμένο
85 γρ. αλεύρι 00
65 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 λεμόνι για ξύσμα
Για την κρέμα
250 γρ. λευκό τυρί που αλείφεται
120 γρ. ζάχαρη άχνη
45 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
30 ml χυμό λεμονιού
½ λεμόνι για το ξύσμα
½ λοβό βανίλιας
Φράουλες qb
Ζάχαρη άχνη για γεύση
Εκτέλεση
Για τη βάση
Τοποθετούμε όλες τις σκόνες σε ένα κατάλληλο δοχείο και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, το λεμόνι. Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά με ένα ηλεκτρικό μίξερ για να αποκτήσουμε ένα κρεμώδες και ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 18-22 (με βάση το ύψος που θέλουμε να δώσουμε στο γλυκό), στρωμένη με λαδόκολλα.
Για την κρέμα
Χτυπάμε το τυρί με όλα τα υπόλοιπα υλικά που προβλέπονται μέχρι αν δημιουργήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Ρίχνουμε το κρεμώδες μείγμα από το κέντρο προς την εξωτερική πλευρά της βάσης του κέικ, που έχουμε ήδη στο ταψί. Αφήστε μια άκρη, χωρίς γέμιση: περίπου 6 cm.
Τοποθετούμε το κέικ στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, προσέχοντας να προστατέψουμε την επιφάνεια, προς το τέλος του ψησίματος, με μια λαδόκολλα για να μην σκουρύνει.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες και λίγη ζάχαρη άχνη.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.