Ετοιμάζονται σε λίγο περισσότερο από πέντε λεπτά και διατηρούνται στο ψυγείο. Ένα κέρασμα για όλες τις εποχές, αλλά σίγουρα πολύ πρακτικό και κατάλληλο για το καλοκαίρι, που δεν έχεις την επιθυμία να ανάψεις τον φούρνο και να φτιάξεις δύσκολα γλυκά.
Αν θέλουμε να κάνουμε πιο έντονη τη γεύση και το άρωμα του καφέ, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο στιγμιαίο καφέ για να λιώσει ή να τον βάλουμε απευθείας στο μείγμα. Και ως επικάλυψη για τις τρούφες μπορούμε να επιλέξουμε και ψιλοκομμένα φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης. Ας ετοιμάσουμε μαζί τα τρουφάκια μασκαρπόνε και καφέ.
350 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
100 γρ. καφές
50 γρ. ζάχαρη
60 γρ. φρυγανισμένοι κόκκοι φουντουκιού
Πικρό κακάο
Πρώτα ψιλοκόβουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη, τον καφέ και τέλος τα ψιλοκομμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα στο μείγμα, λίγο-λίγο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Όταν έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, παίρνουμε λίγη με τα δάχτυλά μας και σχηματίζουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Τα περνάμε σταδιακά σε πικρό κακάο σκεπάζοντάς τα καλά. Τέλος βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα του σερβιρίσματος.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.