COOKING SUGAR, SUGAR

Τούρτα σοκολάτας της στιγμής χωρίς ψήσιμο


JTeam

18 Ιουνίου 2023

Τούρτα σοκολάτας της στιγμής χωρίς ψήσιμο
www.fattoincasadabenedetta.it
Ένα τέλειο γλυκό για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Η τούρτα σοκολάτας είναι ένα νόστιμο και δροσιστικό επιδόρπιο, ιδανικό για να απολαύσεις την υπέροχη γεύση της σοκολάτας ακόμα και τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Είναι ένα από εκείνα τα γλυκά που δεν χρειάζονται ψήσιμο και που μπορούμε να απολαύσουμε στο τέλος των δείπνων με φίλους. Η προετοιμασία είναι πολύ απλή και η κρέμα βάσης γίνεται με τρία μόνο υλικά.

Στην κρέμα μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον υλικά κατά βούληση και μπορούμε να την αρωματίσουμε με ρούμι ή τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα, η επιλογή είναι δική σας.

Η τούρτα σοκολάτας σοκολάτας πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο, κατά προτίμηση τυλιγμένο σε μεμβράνη. Επίσης καλό είναι να μην την αφήνετε έξω για πολλή ώρα όταν τη κόβετε για να τη σερβίρετε.

Με λίγα λόγια, αυτό το γλυκό σοκολάτας θα κατακτήσει τους πάντες. Ελάτε να το ετοιμάσουμε μαζί.

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Υλικά

500 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος

170 γρ συμπυκνωμένο γάλα

200 γρ μαύρη σοκολάτα

100 γρ κομματάκια σοκολάτας

Για διακόσμηση

Κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

Αδειάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος από το ψυγείο σε ένα μεγάλο μπολ και την χτυπάμε με ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να σφίξει. Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαύρη σοκολάτα, αφού τη λιώσουμε σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές σε χρώμα και σύσταση. Για αυτό το βήμα είναι σημαντικό η σοκολάτα να μην είναι πολύ ζεστή, αλλά χλιαρή.

Τέλος, προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και κάνοντας κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα. Ρίχνουμε και ισιώνουμε την κρέμα σε ένα ταψί, διακοσμούμε την επιφάνεια με μια χούφτα κομματάκια σοκολάτας και μετά βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Το κρύο κέικ σοκολάτας είναι έτοιμο, κόψτε το σε φέτες και απολαύστε το.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.