COOKING SUGAR, SUGAR

Φανταστική συνταγή για vegan τάρτα σοκολάτας με κεράσια


JTeam

21 Ιουνίου 2023

Φανταστική συνταγή για vegan τάρτα σοκολάτας με κεράσια
https://essenzavegetale.com
Μια ακαταμάχητη τάρτα που παίζει με την τέλεια αντίθεση ανάμεσα στην έντονη γεύση της μαύρης σοκολάτας και τις ξινές νότες των κερασιών.

Η βάση αποτελείται από μια στρώση εύθρυπτου και τραγανού μπισκότου που δεν χρειάζεται μαγείρεμα και περικλείει μια στρώση πουρέ κερασιού με έντονες νότες και μια στρώση κρέμας μαύρης σοκολάτας. Η αντίθεση μεταξύ της ελαφριάς οξύτητας των κερασιών και της έντασης της μαύρης σοκολάτας είναι ένα ποίημα.

Υλικά

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive

125 γρ. φυτική μαργαρίνη

15 γρ. πικρή σκόνη κακάο

1 κουταλιά σιρόπι σφενδάμου/αγαύης

Για την κρέμα σοκολάτας

280 γρ. μαύρη σοκολάτα 72%

400 ml γάλα καρύδας

60 ml σιρόπι σφενδάμου/αγαύης

20 γρ. λάδι καρύδας

Για τη στρώση από κεράσια

500 γρ. κεράσια

50 γρ. καστανή ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού άγαρ -άγαρ

Για διακόσμηση

Κεράσια

Νιφάδες μαύρης σοκολάτας

Jenny.Gr
https://essenzavegetale.com

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την προετοιμασία της βάσης

Λιώνουμε το φυτικό βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Εν τω μεταξύ, θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το κακάο, το λιωμένο φυτικό βούτυρο και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα αμμώδες και κολλώδες μείγμα.

Μεταφέρουμε τη βάση σε μια φόρμα, κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο για να είναι πιο εύκολο να την ξεφορμάρετε. Για να διευκολυνθεί περαιτέρω η αφαίρεση της τάρτας από τη φόρμα, προτείνουμε να στρώσετε στον πάτο λαδόκολλα: κόψτε έναν κύκλο ίδιας διαμέτρου και κάντε την να κολλήσει καλά λαδώνοντας ελαφρά τον πάτο.

Ισιώνουμε τη βάση στον πάτο και στις άκρες της φόρμας με τη βοήθεια του πίσω μέρους ενός κουταλιού και των άκρων των δακτύλων μας. Τοποθετούμε τη βάση στην κατάψυξη όσο κάνουμε τις υπόλοιπες προετοιμασίες.

Τώρα φτιάχνουμε τη στρώση από κεράσια

Αφαιρούμε το κουκούτσι από τα κεράσια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ. Ύστερα προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα χωρίς κομμάτια. Τώρα μεταφέρουμε το μίγμα σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε τον πουρέ κερασιού να πάρει μια ελαφρά βράση και προσθέτουμε το άγαρ-άγαρ. Ανακατεύουμε συνεχώς και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά για να ενεργοποιηθεί το άγαρ-άγαρ.

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά. Βγάζουμε τη βάση από την κατάψυξη και την καλύπτουμε με τον πουρέ κερασιού, ισιώνοντας καλά τη στρώση και τη ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Την κρέμα μαύρης σοκολάτας

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και το λάδι καρύδας, ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε να λιώσει εντελώς στο γάλα καρύδας.

Όταν κρυώσει τελείως η κρέμα, την περιχύνουμε στον πουρέ κερασιού. Αφήνουμε τη τάρτα να ξεκουραστεί στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Η διακόσμηση

Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε την τάρτα και τη διακοσμούμε με νιφάδες μαύρης σοκολάτας και φρέσκα κεράσια.

Καλή απόλαυση

Συμβουλές

Το γάλα καρύδας που χρησιμοποιούμε για αυτό το είδος τάρτας είναι αυτό σε κονσέρβα που περιέχει γενικά μεγαλύτερο ποσοστό λίπους (πρέπει να έχει τουλάχιστον 50-60%) και το οποίο χαρακτηρίζεται από τη γεμάτη και κρεμώδη σύστασή του.

Αυτή η τάρτα θα διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 3-4 ημέρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.