COOKING SUGAR, SUGAR

Baghrir: Τα μαροκινά pancakes που είναι αφράτα σαν σφουγγαράκια


JTeam

29 Ιουνίου 2023

Baghrir: Τα μαροκινά pancakes που είναι αφράτα σαν σφουγγαράκια
www.contemporaneofood.com
Συνταγή για τα ελαφριά και πεντανόστιμα μαροκινά pancakes.

Δεν ξέρουμε αν υπάρχει άνθρωπος που δε λατρεύει τις ζύμες. Οι Μαροκινοί πάντως τις αγαπούν πολύ και τις εντάσσουν στη διατροφή τους ως βασικό στοιχείο κουλτούρας και παράδοσης. Από το κλασικό τους ψωμί (Khobz) και το Batbout (flatbread) μέχρι τα Msemen & Meloui (φανταστείτε κρέπες ή pancakes) και το Baghrir (σημαίνει, «a thousand hole pancakes»), το οποίο θα φτιάξουμε σήμρα.

Τα Baghrir είναι ένας είδος pancakes που μαγειρεύονται από τη μία πλευρά και χαρακτηρίζονται από τις πολλές μικρές τρύπες στην επιφάνεια σαν σφουγγαράκια, οι οποίες, παρεμπιπτόντως, απορροφούν την όποια σάλτσα σερβίρονται, εξασφαλίζοντας εξαιρετικά έντονη γεύση.

Τα λατρεύουμε με κρέμα φιστίκι που αλείφεται και πολλά φρέσκα σμέουρα, αλλά και με λίγο σιρόπι σφενδάμου . Ωστόσο, μπορείτε να τα σερβίρετε με πιο απλό τρόπο όπως με κομπόστες φρούτων ή ακόμα και να επιλέξετε μια αλμυρή αντίθεση... εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος κατανάλωσης του Baghrir στην Αλγερία και το Μαρόκο είναι να το βουτήξετε σε ένα μείγμα βουτύρου και μελιού, αλλά μπορεί επίσης να κοπεί σε φέτες και να σερβιριστεί με μαρμελάδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προστίθενται και σταφίδες, οι οποίες είναι πολύ δημοφιλείς για πρωινό αλλά και ως σνακ στο Μαρόκο.

Πραγματικά σας προτείνω να τα δοκιμάσετε γιατί θα τα ερωτευτείτε: είναι αφράτα, ζουμερά και μάλιστα πολύ ελαφριά. Ελπίζουμε να σας εμπνεύσαμε λίγο με τα μαροκινά Baghrir, ώστε να ετοιμάσετε ένα ωραίο χορταστικό πρωινό ή ένα ωραίο καλοκαιρινό brunch. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Jenny.Gr
www.contemporaneofood.com

Υλικά

500 ml ζεστό νερό

250 γρ σιμιγδάλι

90 γραμμάρια αλεύρι 00 (ή βρώμη)

8 γρ μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά μπύρας

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη

1 κ. σούπας βούτυρο

Αλάτι

Μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Σιρόπι σφενδάμου για γεύση

Τα αγαπημένα μας φρούτα

Εκτέλεση

Αρχικά ρίχνουμε τη μαγιά μπύρας σε ένα ποτήρι, προσθέτουμε πολύ λίγο νερό και την αφήνουμε, ανακατεύοντας λίγο. Στο δοχείο του μπλέντερ ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι, μια πρέζα αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το νερό που έχουμε και τέλος τη μαγιά. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, κάνοντας επίσης κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές και πολύ αφρώδες και μείγμα.

Σκεπάζουμε το δοχείο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο. Μόλις περάσει ο χρόνος, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ξεκινάμε να μαγειρεύουμε τις τηγανίτες. Βάζουμε στο τηγάνι μια κουταλιά τη φορά, πολύ απαλά, συνεχίζοντας το μαγείρεμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Θέλουν 3 λεπτά ψησίματος και μόνο από τη μία πλευρά. Μόλις όλη η επιφάνεια αλλάξει χρώμα και γίνει συμπαγής, το Baghrir είναι έτοιμο. Βάλτε από πάνω ό,τι σας αρέσει: μαρμελάδα, φρούτα, σιρόπι σφενδάμου…

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.