Η πουτίγκα σοκολάτας είναι το γλυκό που αγαπούν όλοι, μικροί και μεγάλοι. Αν και αρχικά ήταν μια αλμυρή παρασκευή: η λέξη pudding, στην πραγματικότητα, προέρχεται από το γαλλικό boudin, που ήταν μια μαύρη πουτίγκα, και πριν από το λατινικό botellus και από το υποκοριστικό botellinus: περίβλημα στο οποίο παρασκευάζονταν λουκάνικα.
Σήμερα, όμως, αυτό το όνομα μας παραπέμπει σε μια απαλή και γλυκιά κρέμα που μας κάνει να νιώθουμε ξανά παιδιά, ίσως γιατί μας κάνει να σκεφτόμαστε τα γλυκά που μας έφτιαχναν οι με γιαγιάδες μας.
Υλικά
8 μερίδες άτομα
1L γάλα
200 γρ. μαύρη σοκολάτα 65-70%
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
80 γρ. αλεύρι
20 γρ. πικρό κακάο
Εκτέλεση
Καταρχάς ζεσταίνουμε το γάλα σχεδόν να βράσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά ανακατεύουμε το αλεύρι και το κακάο.
Ύστερα ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά στο μίγμα, ανακατεύοντας συνέχει για να μην σχηματιστούν σβώλοι. Στη συνέχεια, το ξαναβάζουμε στη φωτιά και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε την πουτίγκα σε μια φόρμα και απλώνουμε λίγο την επιφάνεια για να μην σχηματιστούν φυσαλίδες, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.