Semifreddo με σοκολατένια μπισκότα: Η συνταγή για ένα γρήγορο και χωρίς ψήσιμο γλυκό
JTeam
7 Ιουλίου 2023
Παραδοσιακά το semifreddo φτιάχνεται με βάση τη μαρέγκα , που σημαίνει ότι τα αυγά είναι απαραίτητα. Όταν όμως δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυγά, μια έγκυρη εναλλακτική χωρίς αυγά είναι αυτή της κρέμα συμπυκνωμένου γάλακτος και κρέμας γάλακτος.
Στα ιταλικά το semifreddo σημαίνει «μισοπαγωμένο» και το απολαμβάνουμε κυρίως το καλοκαίρι. Και αυτή η συνταγή που θα μοιραστούμε μαζί σας είναι πραγματικά φανταστική.
Υλικά
500 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
150 γρ. σοκολάτα σαν κρέμα που αλείφεται
Γάλα για γεύση
Μπισκότα σοκολάτας για γεύση
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με την προετοιμασία της κρέμας. Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος (κρύα από το ψυγείο) σε ένα μπολ και αρχίζουμε να την χτυπάμε με ένα ηλεκτρικό μίξερ. Όταν αρχίσει να αφρίζει προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα (επίσης πολύ κρύο). Δουλεύουμε ξανά μέχρι να έχουμε μια κρέμα με απαλή και αφράτη συνοχή.
Παίρνουμε ένα ταψί και το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Βάζουμε μια πρώτη από την κρέμα και μετά προσθέτουμε τα μπισκότα και τη σοκολάτα.
Ολοκληρώνουμε καλύπτοντας με την υπόλοιπη κρέμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και δημιουργούμε μια στρώση με τα μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα. Κλείνουμε καλά με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη να σφίξει για τουλάχιστον 5-6 ώρες.
Το Semifreddo είναι έτοιμο, όταν θέλετε να το σερβίρετε, βγάλτε το από την κατάψυξη λίγα λεπτά πριν, αφαιρέστε τη μεμβράνη, αναποδογυρίστε το σε πιατέλα σερβιρίσματος και διακοσμήστε το όπως θέλετε με άλλα μπισκότα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.