COOKING SUGAR, SUGAR

Παγωτό με πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα: Η συνταγή για να το φτιάξεις στο σπίτι με ελάχιστα υλικά


JTeam

17 Ιουλίου 2023

Παγωτό με πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα: Η συνταγή για να το φτιάξεις στο σπίτι με ελάχιστα υλικά
pexels
Με αυτή τη συνταγή μπορούμε να φτιάξουμε ένα νόστιμο σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή.

Το σημερινό παγωτό είναι αρέσει πάντα σε όλους, σε μεγάλους και σε παιδιά. Είναι ιδανικό για τις ζεστές, αποπνικτικές μέρες του καλοκαιριού, όταν θέλετε να ανανεωθείτε με κάτι δροσιστικό.

Για αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε ελάχιστα υλικά, τα οποία είναι εύκολο να τα βρείτε στο σούπερ μάρκετ της γειτονίας σας. Μερικά απλά βήματα, ο χρόνος αναμονής στην κατάψυξη και λίγη φαντασία, για να σερβίρουμε ένα λαχταριστό παγωτό που σίγουρα θα το λατρέψουμε.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να σερβίρουμε αυτό το παγωτό: ως επιδόρπιο, διακοσμημένο με ψιλοκομμένα φουντούκια και μια νόστιμη επικάλυψη από κεράσι ή σοκολάτα , ή χρησιμοποιώντας αρωματικά ξηρά μπισκότα ή ως ξυλάκι παγωτού, περνώντας και τις δύο πλευρές στα ψιλοκομμένα φουντούκια για σούπερ τραγανή επικάλυψη.

Ας δούμε μαζί πώς να ετοιμάσετε το παγωτό με πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα.

Jenny.Gr
unsplash

Υλικά

300 γρ . συμπυκνωμένο γάλα

200 γρ. άλειμμα με πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα

500ml φρέσκια κρέμα γάλακτος χωρίς ζάχαρη

Φουντούκια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το συμπυκνωμένο γάλα και προσθέτουμε το άλειμμα πραλίνας φουντουκιού και σοκολάτας . Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι για να πάρουμε μια ομοιογενή κρέμα.

Αν περισσέψει το συμπυκνωμένο γάλα, μπορείτε να το διατηρήσετε στην κατάψυξη αλλά καλό είναι να το αφαιρέσετε από την κονσέρβα και να το βάλετε σε γυάλινο δοχείο.

Στη συνέχει ρίχνουμε τη φρέσκια κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε με ένα μπλέντερ μέχρι να σφίξει. Πρέπει να είναι σφιχτή και κρεμώδης. Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα, προσθέτοντας μια-δυο κουταλιές τη φορά και ανακατεύουμε καλά. Όταν έχουμε ενώσει τα υλικά, βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες. Μετά το πέρας του χρόνου δεν έχουμε παρά να περιμένουμε για να το απολαύσουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.