H σημερινή συνταγή είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να προετοιμάσετε παγωτό στο σπίτι χωρίς να χρησιμοποιήσετε παγωτομηχανή. Εάν στη συνέχεια θέλετε να εμπλουτίσετε το παγωτό σας με γεύση, μπορείτε να ξεκινήσετε από τη βάση της φρέσκιας κρέμας και να την ανακατέψετε με φρούτα.
500 γρ φρέσκια κρέμα γάλακτος
300 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
Ρούμι
(1 λοβό βανίλιας εάν θέλουμε)
Εκτέλεση
Για τη συνταγή χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ με τους σπόρους βανίλιας, εφόσον τους χρησιμοποιήσουμε, ενσωματώνοντας σιγά σιγά το συμπυκνωμένο γάλα. Σταματάμε το χτύπημα όταν έχουμε αποκτήσει μια κρεμώδη και απαλή υφή.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ρούμι ή άλλο λικέρ: το οινόπνευμα θα βοηθήσει να αποτρέψετε το σχηματισμό μικροκρυστάλλων πάγου κατά την κατάψυξη.
Εάν θέλετε μια επιπλέον γεύση μπορείτε να μαγειρέψετε 150 γραμμάρια φρούτων κομμένα σε κύβους με 50 γραμμάρια ζάχαρη και μετά αφήνετε τη σάλτσα φρούτων να κρυώσει.
Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψί, το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.