COOKING SUGAR, SUGAR

Πανεύκολο σπιτικό παγωτό με 3 μόνο υλικά


JTeam

6 Αυγούστου 2023

Πανεύκολο σπιτικό παγωτό με 3 μόνο υλικά
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri
Ετοιμάζουμε μαζί ένα πολύ απλό παγωτό, έτοιμο να το βάλουμε στην κατάψυξη αμέσως. Και δεν χρειάζεστε παγωτομηχανή

H σημερινή συνταγή είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να προετοιμάσετε παγωτό στο σπίτι χωρίς να χρησιμοποιήσετε παγωτομηχανή. Εάν στη συνέχεια θέλετε να εμπλουτίσετε το παγωτό σας με γεύση, μπορείτε να ξεκινήσετε από τη βάση της φρέσκιας κρέμας και να την ανακατέψετε με φρούτα.

Υλικά

500 γρ φρέσκια κρέμα γάλακτος

300 γρ. συμπυκνωμένο γάλα

Ρούμι

(1 λοβό βανίλιας εάν θέλουμε)

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri

Εκτέλεση

Για τη συνταγή χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ με τους σπόρους βανίλιας, εφόσον τους χρησιμοποιήσουμε, ενσωματώνοντας σιγά σιγά το συμπυκνωμένο γάλα. Σταματάμε το χτύπημα όταν έχουμε αποκτήσει μια κρεμώδη και απαλή υφή.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ρούμι ή άλλο λικέρ: το οινόπνευμα θα βοηθήσει να αποτρέψετε το σχηματισμό μικροκρυστάλλων πάγου κατά την κατάψυξη.

Εάν θέλετε μια επιπλέον γεύση μπορείτε να μαγειρέψετε 150 γραμμάρια φρούτων κομμένα σε κύβους με 50 γραμμάρια ζάχαρη και μετά αφήνετε τη σάλτσα φρούτων να κρυώσει.

Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψί, το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.