COOKING SUGAR, SUGAR

Κρέμα μασκαρπόνε χωρίς αυγά, έτοιμη σε χρόνο μηδέν


JTeam

9 Αυγούστου 2023

Κρέμα μασκαρπόνε χωρίς αυγά, έτοιμη σε χρόνο μηδέν
www.ricettedalmondo.it
Η κρέμα μασκαρπόνε χωρίς αυγά είναι μια κρέμα με απλή και λεπτή γεύση, ιδανική για να γεμίσετε τα κέικ σας ή να την απολαύσετε με φρέσκα ή κονσερβοποιημένα φρούτα.

Η σημερινή κρέμα μασκαρπόνε χωρίς αυγά είναι μια εναλλακτική της παραδοσιακής κρέμας που χρησιμοποιείται για το τιραμισού. Η απλότητα αυτής της κρέμας οφείλεται στην ταχύτητα παρασκευής της, καθώς δεν απαιτεί μαγείρεμα, άρα ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν. Τέλος είναι σημαντικό τα υλικά να είναι πολύ κρύα, ώστε να μη χρειαστεί καν να βάλετε την κρέμα στο ψυγείο στο τέλος της παρασκευής της.

Υλικά

500 γρ. μασκαρπόνε

500 ml κρέμα γάλακτος

200 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Jenny.Gr
www.ricettedalmondo.it

Εκτέλεση

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε όλα τα υλικά μαζί, με το σύρμα ενός ηλεκτρικού μίξερ, αλλά είναι απαραίτητο τόσο η κρέμα γάλακτος όσο και το μασκαρπόνε να είναι πολύ κρύα. Εάν η θερμοκρασία δωματίου είναι πολύ ζεστή, καλό θα ήταν να κρυώσετε το μπολ και τα χτυπητήρια.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μασκαρπόνε και την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη και μετά χτυπάμε τα υλικά με το μίξερ. Θα πρέπει να αποκτήσουμε μια λεία, διογκωμένη και σφιχτή κρέμα.

Η κρέμα μασκαρπόνε σας είναι έτοιμη, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως ή να τη διατηρήσετε στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.