COOKING SUGAR, SUGAR

Τούρτα παγωτό με γιαούρτι και φρούτα του δάσους


JTeam

13 Αυγούστου 2023

Τούρτα παγωτό με γιαούρτι και φρούτα του δάσους
www.fattoincasadabenedetta.it
Ένα νόστιμο σπιτικό γλυκό που φτιάχνεται χωρίς παγωτομηχανή και ταιριάζει σε πολλές περιστάσεις.

Το καλοκαίρι είναι αναμφίβολα η καταλληλότερη εποχή για να ετοιμάσουμε εύκολα γλυκά στο σπίτι και να δοκιμάσουμε τη φαντασία και την εφευρετικότητά μας. Με απλά υλικά μπορούμε να ετοιμάσουμε νόστιμες μους, σεμιφρέντο, παγωτά και τούρτες παγωτό. Αυτή τη φορά θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μια συνταγή για τούρτα παγωτό με γιαούρτι και φρούτα του δάσους. Ένα σπιτικό γλυκό τόσο νόστιμο και θεαματικό όσο και το συσκευασμένο και κατάλληλο για χίλιες περιστάσεις.

Εκτέλεση

Για τη βάση

125 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ

Για το παγωτό

250 γρ. φρούτα του δάσους

100 γρ ζάχαρη

500ml φρέσκια κρέμα γάλακτος

300 γρ. γιαούρτι

300 γρ. συμπυκνωμένο γάλα

Για διακόσμηση

50 γρ. φρουτα του δάσους

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Ας ξεκινήσουμε με την κρέμα. Βάζουμε τα φρούτα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας. Στη συνέχεια χτυπάμε το μίγμα στο μπλέντερ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Πάμε στο παγωτό. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με ένα ηλεκτρικό σύρμα. Όταν χτυπηθεί καλά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το συμπυκνωμένο γάλα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Παίρνουμε την κρέμα από τα φρούτα και την ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος και μετά ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές χρώμα.

Ύστερα μουλιάζουμε τα μπισκότα στο γάλα και τα βάζουμε στον πάτο μιας φόρμας για τούρτες που έχουμε πρώτα στρώσει με λαδόκολλα. Στη συνέχεια περιχύνουμε με τη μισή κρέμα και την ισοπεδώνουμε με μια σπάτουλα. Τοποθετούμε από πάνω άλλη μια στρώση μπισκότα εμποτισμένα με γάλα.

Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα ισιώνοντάς την. Βάζουμε τη τούρτα στην κατάψυξη να στερεοποιηθεί για τουλάχιστον 3 ώρες. Μόλις περάσει η ώρα αφαιρούμε την τούρτα από την φόρμα και διακοσμούμε κατά βούληση με τα φρούτα που είχαμε κρατήσει στην άκρη.

Καλή απόλαυση.

Συμβουλή

  • Μπορούμε να φτιάξουμε πολλές παραλλαγές, απλά αλλάζοντας τον τα φρούτα και χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, φράουλες, πεπόνια ή ροδάκινα. Και αν προτιμάμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα αλκοολούχο σιρόπι αραιωμένο με λίγο νερό.

  • Για μια πιο γρήγορη εκδοχή, βάζουμε μαρμελάδα στη βάση του παγωτού αντί για μαγειρεμένα και πολτοποιημένα μούρα, στην ίδια ποσότητα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.