COOKING SUGAR, SUGAR

Το πιο απλό και νόστιμο κέικ με λιωμένο παγωτό


JTeam

29 Αυγούστου 2023

Το πιο απλό και νόστιμο κέικ με λιωμένο παγωτό
www.lennesimoblogdicucina.com
Αυτό το κέικ με παγωτό είναι τέλειο για την ανάκτηση του λιωμένου παγωτού που δεν μπορούμε πλέον να ξαναπαγώσουμε.

Η γεύση του κέικ με παγωτό μπορεί να ποικίλει ανάλογα τις γεύσεις παγωτού που έχουν περισέψει και έτσι να πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς. Ακόμα και για τη διακόσμηση μπορούμε να δώσουμε χώρο στη δημιουργικότητά μας, συνδυάζοντας υλικά που περιέχει το παγωτό, ή να παίξουμε με την αντίθεση. Με λίγα λόγια, γεύση και εγγυημένη διασκέδαση.

Στην πραγματικότητα, το παγωτό, αφού λιώσει, δεν μπορεί πλέον να παγώσεις ξανά. Εάν συμβεί αυτό όμως, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αμέσως για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή. Εκτός από αυτό το κέικ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λιωμένο παγωτό για να κάνετε τον καφέ σας πιο κρεμώδη και νόστιμο ή να το προσθέσετε στη ζύμη για τα μπισκότα για να τα κάνετε πιο μαλακά. Ή μπορείτε να το αναμίξετε με πάγο και φρέσκα φρούτα για ένα υπέροχο smoothie.

Ας δούμε όμως πώς θα φτιάξουμε κέικ με λιωμένο παγωτό.

Jenny.Gr
www.lennesimoblogdicucina.com

Υλικά

500 γρ παγωτό (με βάση την κρέμα)

200 γρ αλεύρι 00

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Η προετοιμασία είναι πολύ απλή: Ρίχνουμε το παγωτό σε ένα μεγάλο μπολ και μαζί με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Το τελευταίο μπορεί να είναι βανίλια ανάλογα με τον συνδυασμό του παγωτού και τη γεύση που θέλετε να δώσετε.

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πάρουμε μια κρεμώδη ένωση χωρίς σβόλους. Σε αυτό το βήμα μπορείτε να συνδυάσετε κομματάκια σοκολάτας ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς,

Σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ ρίχνουμε το μείγμα και μαγειρεύουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Κάνουμε το τεστ οδοντογλυφίδας και το βγάζουμε από τον φούρνο και το άφησα να κρυώσει εντελώς.

Μόλις το βγάλετε από τη φόρμα, το κέικ με παγωτό είναι έτοιμο για διακόσμηση… και απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.