Το σημερινό τιραμισού είναι μια σούπερ μοντέρνα παραλλαγή του παραδοσιακού, όπου η μπύρα, που χρησιμοποιείται αντί για τον καφέ, δίνει μια ενδιαφέρουσα πρωτότυπη γεύση σε ένα από τα πιο διάσημα γλυκά του κόσμου.
Για να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο τιραμισού θα χρειαστείτε μια μαύρη μπύρα που να έχει υποστεί ζύμωση. Ας δούμε όμως μαζί τη συνταγή.
Υλικά
200 ml μαύρη μπύρα (στιβαρή)
150 γραμμάρια μασκαρπόνε
2 αυγά
100 γρ ζάχαρη καρύδας
4/6 μπισκότα ( τύπου digestive )
1 κουταλιά της σούπας κόκκοι κακάου
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τους τελευταίους του χτυπάμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη. Μόλις έχουμε μια ομοιογενής κρέμα, προσθέτουμε το μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου. Για ακόμα πιο δυνατό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε 50 ml μπύρας σε αυτό το σημείο.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και τα ενσωμάτωσα στο μείγμα απαλά, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω. Τέλος προσθέτουμε ένα με δυο θρυμματισμένα μπισκότα. Πριν ξεκινήσουμε τη συναρμολόγηση ετοιμάζουμε τα τα ποτήρια σερβιρίσματος μου (κλασικά ποτήρια νερού).
Βάζουμε μέσα στα ποτήρια μια πρώτη στρώση κρέμας, μετά βουτάμε τα μπισκότα στην μπύρα, και τα τοποθετούμε τα πάνω στην κρέμα σε ομοιόμορφη στρώση. Πρέπει να είναι υγρά αλλά να μην στάζουν. Έπειτα σκεπάζουμε με το μασκαρπόνε και αφήνουμε τα τιραμισού να ξεκουραστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Όταν περάσει ο χρόνος προσθέτουμε κόκκους κακάο ή νιφάδες μαύρης σοκολάτας και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.