Το σημερινό γλυκό είναι τυπικό της Γκάνας, μια χώρα της δυτικής Αφρική, και πωλείται σκέτο σε μπάλες. Εμείς προσθέσαμε γιαούρτι, για να έχει μια όξινη νότα, και το γαλάκτωμα ελαιολάδου για μεσογειακό άρωμα άρωμα.
400 γρ γιαούρτι
200 γρ φρέσκια καρύδα
200 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
50 γρ φρέσκο τζίντζερ
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Τρίβουμε την καρύδα σε νιφάδες χρησιμοποιώντας τον τρίφτη με μεγάλες τρύπες. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το γιαούρτι με το χυμό από 1/2 λεμόνι.
Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ και μετά την τριμμένη καρύδα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Όταν το μίγμα είναι έτοιμο το απλώνουμε με μια σπάτουλα σε μια σιλικόνη και το αφήνουμε να πήξει.
Ετοιμάζουμε ένα γαλάκτωμα με τον χυμό από ½ λεμόνι, μια πρέζα αλάτι και 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μοιράζουμε το γιαούρτι στα μπολ, συμπληρώνουμε με κομμάτια καρύδας και τζίντζερ και περιχύνουμε με το λάδι λεμονιού.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.