COOKING SUGAR, SUGAR

Υπέροχο σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι


JTeam

17 Σεπτεμβρίου 2023

Υπέροχο σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι
https://inviaggioincucina.com
Υγρό, λαχταριστό και πολύ νόστιμο.

Το σημερινό κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας γλυκά. Η υγρή και απαλή, σχεδόν κρεμώδης σύσταση αυτού του υπέροχου κέικ, σε συνδυασμό με τα γλυκιά του γεύση, το κάνουν να εκτιμάται ακόμη και από όσους δεν αγαπούν ιδιαίτερα τη σοκολάτα. Ας όμως μαζί τη συνταγή.

Υλικά

225 γρ μαύρη σοκολάτα 72% κακάο

115 γρ. βούτυρο

55 γρ ζάχαρη άχνη

75 ml γάλα

60 ml φρέσκια κρέμα γάλακτοε

3 αυγά

Πικρό κακάο για γεύση για γαρνίρισμα

Jenny.Gr
https://inviaggioincucina.com

Εκτέλεση

Αρχικά, ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα, τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τη λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά μαζί με την κρέμα γάλακτος και το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα, σβήνουμε τη φωτιά. Ύστερα προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο και μετά τη ζάχαρη άχνη.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά ακόμα και μετά προσθέτουμε ένα αυγό τη φορά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ ή τη στρώνουμε με χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ, ισιώνοντάς το. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά περίπου.

Για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμο το κέικ, κάνουμε το τεστ οδοντογλυφίδας, θεωρώντας ότι πρέπει να είναι απαλό και υγρό (η οδοντογλυφίδα δεν πρέπει να βγαίνει τελείως στεγνή αλλά θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν το κέικ είναι αρκετά σφιχτό). Αφήστε το κέικ να κρυώσει και πασπαλίσετε με πικρό κακάο.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.