COOKING SUGAR, SUGAR

Μαλακό κέικ με αχλάδι και σοκολάτα


JTeam

25 Σεπτεμβρίου 2023

Μαλακό κέικ με αχλάδι και σοκολάτα
www.ricettedellanonna.net
Το κέικ με αχλάδι και σοκολάτα είναι μια αρμονική συνάντηση ανάμεσα στη γλυκύτητα του φρούτου και την ένταση της σοκολάτας.

Το σημερινό πεντανόστιμο κέικ είναι για πολλές περιστάσεις: Από ένα ιδιαίτερο πρωινό μέχρι ένα επιδόρπιο που σερβίρεται στο τέλος ενός δείπνου. Για να εμπλουτίσετε περαιτέρω τη γεύση του μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα ψιλοκομμένα καρύδια ή κομμάτια λευκής σοκολάτας . Μια άλλη συμβουλή για να δώσετε μια φρέσκια πινελιά στο κέικ είναι να μαρινάρετε τα αχλάδια με χυμό λεμονιού.

Υλικά

3 μέτρια αχλάδια

200 γρ αλεύρι 00

150 γρ ζάχαρη

100 γρ. μαύρης σοκολάτας

80 γρ λιωμένο βούτυρο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

Jenny.Gr
www.ricettedellanonna.net

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ξεφλουδίζοντας τα αχλάδια. Αφαιρούμε τους εσωτερικούς σπόρους και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Στο μεταξύ, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε ένα αφρώδες μείγμα. Ύστερα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι, ανακατεύοντας καλά τα υλικά. Μόλις αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα, ενσωματώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα.

Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και σε αυτό το σημείο τοποθετούμε μέσα τα αχλάδια που έχουν κοπεί προηγουμένως και σκεπάζουμε με την άλλη μισή ζύμη.

Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο στους 180°C για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο του κέικ. Αν δείτε ότι σκουραίνει πολύ κατά το μαγείρεμα, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο.

Το κέικ διατηρείται για 2-3 ημέρες σε αεροστεγές δοχείο. Δεν συνιστάται η κατάψυξη λόγω της παρουσίας φρέσκων φρούτων.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.