Αυτό το κέικ το φοβόμαστε λίγο, γιατί κάθε φορά που το φτιάχνουμε το τρώμε όλο μόνοι μας. Άρα να ξέρετε σας προειδοποιήσαμε…..να είστε έτοιμοι.
Υλικά
200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας.
100 γραμμάρια κρυσταλλικής ζάχαρης.
100 γραμμάρια μαργαρίνης
3 μέτρια αυγά
Ζάχαρη άχνη.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαργαρίνη κομμένη σε μικρούς κύβους και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς, δημιουργώντας έτσι ένα ομοιογενές μείγμα.
Χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και τους χτυπάμε με τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να έχουμε έναν αφρό. Προσθέτουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα σύρμα μέχρι να σφίξουν και μετά τα προσθέτουμε στο μείγμα, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Ρίχνουμε απαλά το μείγμα σε μια φόρμα 22 εκ. στρωμένη με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά στους 180°C .
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.