COOKING SUGAR, SUGAR

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για κέικ με καρύδια


JTeam

19 Οκτωβρίου 2023

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για κέικ με καρύδια
https://blog.giallozafferano.it
Το αφράτο κέικ με καρύδια είναι μια εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο επιδόρπιο. Είναι τέλειο με τσάι ή με έναν καλό καφέ με φίλους, αλλά και για πρωινό.

Η συνταγή για κέικ με καρύδια είναι γρήγορη και εύκολη. Με λίγα μόνο βήματα θα αποκτήσουμε ένα νόστιμο γλυκό με γεύση καρύδια και καφέ. Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το γλυκό γεμίζοντας το ή συνοδεύοντάς το με κρέμα καφέ ή με μασκαρπόνε και κρέμα σοκολάτας.

Υλικά

2 αυγά

200 γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο

40ml καφές

100 ml γάλα

150 γρ. καρύδια ήδη καθαρισμένα

250 γρ. αλεύρι

16 γρ. μπέικιν πάουντερ

Ζάχαρη άχνη

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Καταρχάς ρίχνουμε τα καρύδια στο μπλέντερ να τα ψιλοκόβουμε. Σε δύο μπολ χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και τα αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη στους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε, ύστερα προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο, το γάλα, τον καφέ και το αλεύρι λίγο λίγο. Όταν ανακατευτούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα. Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.

Ενσωματώνουμε λίγο-λίγο τα ασπράδια, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι από κάτω προς τα πάνω για να κρατήσει το μείγμα αφράτο. Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ στρωμένη με χαρτί ψησίματος τον πάτο και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180°C στον φούρνο.

Μόλις ψηθεί και κρυώσει, αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα και το τοποθετούμε σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και καρυδόψιχα.

Το κέικ με καρύδια είναι έτοιμο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.