COOKING SUGAR, SUGAR

Φανταστική συνταγή για ατομικά ταρτάκια σοκολάτας με αχλάδι


JTeam

20 Οκτωβρίου 2023

Φανταστική συνταγή για ατομικά ταρτάκια σοκολάτας με αχλάδι
www.lalunasulcucchiaio.it
Κολεσμένα ταρτάκια με τραγανή χειροποίητη ζύμη.

Αν έπρεπε να διαλέξουμε το αγαπημένο μας γλυκό, σίγουρα θα δυσκολευόμασταν να απαντήσουμε. Είναι τόσα πολλά. Όμως τον τελευταίο καιρό το γλυκό στο οποίο έχουμε εθιστεί είναι τα ατομικά ταρτάκια σοκολάτας με αχλάδι. Είναι το τέλειο επιδόρπιο. Το πιο φινετσάτο αλλά και απολαυστικό γλυκό. Αν θέλετε και εσείς να τα δοκιμάσετε ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή. Αυτά τα ταρτάκια είναι πραγματικά κολασμένα…

Υλικά

Για τη ζύμη με κακάο

200 γρ. αλεύρι 00

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 ​​αυγό

1 πρέζα αλάτι

15 γρ. πικρή σκόνη κακάο

Για τη γέμιση

4 αχλάδια

500 γρ. νερό

200 γρ. ζάχαρη άχνη

1 λεμόνι

200 γρ. κρέμα κακάο που απλώνεται

Jenny.Gr
www.lalunasulcucchiaio.it

Εκτέλεση

Ξεκινάμε βάζοντας το νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό ενός λεμονιού να βράσουν. Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τον πυρήνα. Βυθίζουμε τα αχλάδια στο σιρόπι με το λεμόνι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10/15 λεπτά.

Σε πλανητικό μίξερ ανακατεύουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, το κακάο, το βούτυρο, το αυγό, το αλάτι και το μισό αλεύρι. Όταν η ζύμη αρχίσει να γίνεται λεία προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Ύστερα τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα.

Όταν περάσει η ώρα ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε πάχος 0,5 εκ., την κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε φορμάκια για τάρτακια, στρωμένα με χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας να κολλήσουν καλά στις άκρες. Τρυπάμε προσεκτικά τον πάτο με τα δόντια ενός πιρουνιού και βάζουμε τα ταρτάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, έτσι θα έχετε τέλειο αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια ψήνουμε τα ταρτάκια στον φούρνοστους 180ºC (προθερμασμένο) για 18/20 λεπτά. Ύστερα τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα γεμίζουμε αμέσως, όσο είναι ζεστά με μια γενναία κουταλιά κρέμα σοκολάτας. Τοποθετούμε τα κρύα πλέον αχλάδια στο κέντρο και αφήνουμε να κρυώσουν.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.