COOKING SUGAR, SUGAR

Μαλακά μπισκότα με αχλάδι και αμύγδαλα


JTeam

22 Οκτωβρίου 2023

Μαλακά μπισκότα με αχλάδι και αμύγδαλα
www.soniapaladini.it
Τα σημερινά μπισκότα με αχλάδι και αμύγδαλα είναι ένα τέλειο επιδόρπιο για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Τα μπισκότα με αχλάδι και αμύγδαλα είναι εύκολα, γρήγορα και λατρεύουμε να τα ετοιμάζουμε τα Σαββατοκύριακα. Σήμερα τα προτείνω με αχλάδια, αλλά είναι απολύτως τέλεια και με μήλα. Είναι μπισκότα για όσους δεν τους αρέσουν τα πολύ γλυκά. Είναι μαλακά εσωτερικά αλλά τραγανά εξωτερικά και στολίζονται με χοντροκομμένα αμύγδαλα.

Υλικά

2 αυγα

80 γρ ζάχαρη

100 γρ βούτυρο

350 γρ. αλεύρι

Ένα φακελάκι μαγιά

2 αχλάδια

30 γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Jenny.Gr
www.soniapaladini.it

Εκτέλεση

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε με ένα ηλεκτρικό σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε επίσης το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με τη μαγιά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Όταν η ζύμη γίνει πιο πυκνή, συνεχίζουμε να δουλεύουμε με ένα κουτάλι και ενσωματώνουμε όλο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα απαλό μείγμα. Προσθέτουμε στο μείγμα τα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε μια κουταλιά ζύμη και την τοποθετούμε απευθείας σε ένα αντικολλητικό ταψί και κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Παίρνουμε τα μπισκότα και τα ψήσουμε στον φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμα μπορείτε να τα διακοσμήσετε όπως θέλετε με ζάχαρη άχνη ή σκόνη κακάο, εμείς τα άφησαμε έτσι χωρίς να προσθέσουμε τίποτα άλλο.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.