COOKING SUGAR, SUGAR

Τέλεια και πανεύκολη τάρτα λευκής σοκολάτας


JTeam

25 Οκτωβρίου 2023

Τέλεια και πανεύκολη τάρτα λευκής σοκολάτας
www.fattoincasadabenedetta.it
Αυτή η τάρτα με λευκή σοκολάτα είναι σούπερ γευστική, φτιάχνεται πανεύκολα και σε πολύ λίγη ώρα.

Η τάρτα λευκής σοκολάτας είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό που θα κατακτήσει τους πάντες με την τραγανή ζύμη και τη νόστιμη και ντελικάτη γέμισή της. Είναι μια συνταγή που μπορεί να φτιάξει ο καθένας, όλα γίνονται στο χέρι και απλά πρέπει να οργανωθείτε έγκαιρα γιατί χρειάζεται τέσσερις ώρες ξεκούρασης στο ψυγείο πριν την απολαύσετε.

Επιπλέον, εκτός από φρέσκια ​​και ντελικάτη, είναι και πολύ βολική γιατί για να τη φτιάξετε χρειάζεται να ανάψετε το φούρνο για μόλις ένα τέταρτο.

Υπάρχουν πολλές τάρτες με σοκολάτα, χρησιμοποιώντας ρικότα , μασκαρπόνε και πολλά άλλα υλικά για να αποκτήσετε μια απαλή και νόστιμη γέμιση κρέμας. Με αυτή τη συνταγή θα ετοιμάσουμε μια τάρτα ganache σοκολάτας που δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή.

Πώς να τη σερβίρετε

Πριν την κόψετε σε φέτες και την απολαύσετε, η τάρτα λευκής σοκολάτας πρέπει να κρυώσει καλά. Αφήστε τη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τοποθετήστε τη στο ψυγείο, όπου πρέπει να ξεκουραστεί για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Σε εκείνο το σημείο μπορούμε να τη φέρουμε στο τραπέζι και να τη σερβίρουμε όπως είναι ή με κάποια νόστιμα διακοσμητικά της επιλογής μας.

Υλικά

Για τη ζύμη

2 αυγά

100 γρ. ζάχαρη

100 ml σπορέλαιο

300 γρ. αλεύρι

8 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για τη σοκολάτα

300 γρ. λευκή σοκολάτα

200 ml φρέσκια κρέμα

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Για τη ζύμη, ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε τα υλικά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να δουλεύεται. Τη μεταφέρουμε στην επιφάνεια εργασίας και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι με τη βοήθεια μιας χούφτας αλεύρι.

Όταν έχουμε μια λεία ζύμη, την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Όταν περάσει η ώρα παίρνουμε τη ζύμη και την απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας χρησιμοποιώντας έναν πλάστη. Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη σε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. βουτυρωμένη και αλευρωμένη και αφαιρούμε τις περιττές άκρες με ένα μαχαίρι.

Τρυπάμε τη ζύμη με τα δόντια ενός πιρουνιού και την ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Βγάζουμε τη βάση της τάρτας από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει.

Και εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη ganache. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Σπάμε τη λευκή σοκολάτα σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ και μετά περιχύνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα που βράζει. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα, για να πάρουμε μια λεία και ομοιογενή ganache.

Ρίχνουμε τη ganache πάνω από τη βάση της τάρτας και την απλώνουμε χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού αν χρειάζεται. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες και τότε η τάρτα λευκής σοκολάτας μας θα είναι έτοιμη.

Συμβουλή

Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ganache λευκής σοκολάτας ως βάση για να φτιάξουμε πολύχρωμα γλυκά. Για παράδειγμα, αφού κρυώσει μπορούμε να τη γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες και σμέουρα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πραλίνα σοκολάτας ή αποξηραμένα φρούτα, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη.

Μπορείτε επίσης να εμπλουτίσετε τη συνταγή προσθέτοντας άλλα υλικά για να αρωματίσετε τη ζύμη ή τη ganache. Η τριμμένη φλούδα ενός πορτοκαλιού ή λεμονιού, ή ακόμα και οι σπόροι μιας βανίλιας, θα ήταν υπέροχα.

Η τάρτα λευκής σοκολάτας μπορεί να διατηρηθεί για πολύ καιρό. Συνιστούμε να την καλύψετε με μεμβράνη και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.