COOKING SUGAR, SUGAR

Γλυκά ψωμάκια κολοκύθας με άρωμα πορτοκαλιού


JTeam

27 Οκτωβρίου 2023

Γλυκά ψωμάκια κολοκύθας με άρωμα πορτοκαλιού
https://maghetta.it
Τα ψωμάκια κολοκύθας με άρωμα πορτοκαλιού είναι τα αγαπημένα μας και όποιος τα έχει δοκιμάσει έχει μαγευτεί.

Τα σημερινά ψμάκια είναι πραγματικά νόστιμα και μπορείτε να τα φτιάξετε σε πολλές παραλλαγές γιατί εξαρτάται πάντα από τα μπαχαρικά που προσθέτετε. Όποιος τα έχει δοκιμάσει έχει μαγευτεί. Είναι τέλεια για να τα φάτε σκέτα αλλά και για να τα συνοδεύσετε με αλμυρά πιάτα, κυρίως με τυριά. Δοκιμάστε τα με γκοργκοντζόλα και άλλα ιδιαίτερα ώριμα τυριά. Φτιάξτε μια ωραία πιατέλα με μαλακά, ώριμα τυριά μαζί με αυτά τα ψωμάκια και έχετε ετοιμάσει ένα αξέχαστο δείπνο. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

48 γραμμάρια φρέσκια μαγιά μπύρας (ξέρουμε ότι είναι πολύ, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε και με λιγότερη αν θέλετε) + 4 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό

200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη (και με λιγότερη βγαίνουν τέλεια)

1 κιλό ό αλεύρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

500 γρ. κολοκύθα έτοιμη

5 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

120 γρ. ηλιέλαιο (και λίγο για το βούρτσισμα)

Τριμμένο ξύσμα δύο πορτοκαλιών

1 χούφτα αμύγδαλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

Λίγη βανίλια

Jenny.Gr
https://maghetta.it

Εκτέλεση

Βάζουμε το ζεστό νερό και τη μαγιά σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ ενός πολυμίξερ βάζουμε την κολοκύθα, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, το ξύσμα και τη βανίλια και ανακατεύουμε για τουλάχιστον πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.

Κοσκινίζουμε το μισό αλεύρι, προσθέτουμε τη μαγιά και το μείγμα κολοκύθας. Δουλεύουμε σιγά σιγά προσθέτοντας το άλλο μισό αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, που θα πρέπει να ξεκολλάει εύκολα από τα πλαϊνά του πολυμίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε τη ζύμη (προαιρετικά και σε κάθε περίπτωση θα μπορούσατε να τα βάλετε μόνο στην επιφάνεια και όχι στη ζύμη). Ύστερα την αφήνουμε σκεπασμένη για τρεις ώρες σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να υπερδιπλασιαστεί.

Όταν περάσει η ώρα χωρίζουμε τη ζύμη και πλάθουμε τα ψωμάκια. Αλείφουμε με λάδι και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά. Στη συνέχεια τα βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Όταν τα ψωμάκια γίνουν ωραία με χρυσαφί χρώμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.