
Ομολογήστε το. Λατρεύετε την κλασική μους σοκολάτας, σωστά; Την λατρεύομε και εμείς πολύ. Τόσο κρεμώδη και σοκολατένια που η κάθε κουταλιά ξετρελαίνει τους πάντες.
Τα υλικά είναι λίγα, απλά και η διαδικασία πανεύκολη, οπότε δεν έχεις δικαιολογίες. Ας τη φτιάξουμε μαζί.
100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
3 αυγά
15 γρ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Καβουρδισμένα φουντούκια για γεύση
Βατόμουρα για γεύση

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν μαζί με μια πρέζα αλάτι και ζάχαρη. Χτυπήστε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους στη σοκολάτα ανακατεύοντας ζωηρά.
Προσθέτουμε και τα χτυπημένα ασπράδια μέσα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω. Ρίχνουμε τη μους σε ποτήρια και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τα ελαφρώς ψιλοκομμένα φρυγανισμένα φουντούκια και τα βατόμουρα.
Η μους μαύρης σοκολάτας είναι έτοιμη να την απολαύσετε.
Διαβάζονται Τώρα
- 4 μαγαζιά στην Αθήνα για το καλύτερο παγωτό μηχανής - Κάθε χωνάκι και παιδική ανάμνηση
- 3 φράσεις που χρησιμοποιεί ένας τοξικός σύντροφος όταν τσακώνεται. Τις αναγνωρίζεις;
- Τα ζώδια της εβδομάδας από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ (21 - 27/7/25) - Έρχονται στην επιφάνεια ανάγκες ελέγχου, επιβολής αλλά και βαθιές μεταμορφώσεις
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.