COOKING SUGAR, SUGAR

Φθινοπωρινό κέικ με μήλα και σταφίδες


JTeam

7 Νοεμβρίου 2023

Φθινοπωρινό κέικ με μήλα και σταφίδες
pexels
Το κέικ με μήλα και σταφίδες είναι ένα γλυκό που απολαμβάνουμε κάθε φορά που μπαίνει το φθινόπωρο.

Αυτό το γλυκό συνδυάζει τη γλύκα των μήλων με τον πλούτο της σταφίδας , σε μια αρμονία γεύσεων και αρωμάτων, που παραπέμπουν σε ορεινά τοπία και δέντρα γεμάτα ώριμα φρούτα. Το κέικ με μήλα και σταφίδες μπορεί να σερβιριστεί ως επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα, αλλά είναι επίσης τέλειο για ένα πρωινό ή ένα σνακ μια δροσερή ημέρα.

Από διατροφικής άποψης προσφέρει έναν συνδυασμό φυτικών ινών από τα μήλα, φυσικά σάκχαρα και τη χαρακτηριστική γεύση της σταφίδας , η οποία περιέχει βιταμίνες και μέταλλα . Εντυπωσιάστε την οικογένεια και τους καλεσμένους σας με αυτό το νόστιμο φθινοπωρινό κέικ και δεν θα το μετανιώσετε.

Υλικά

4 μήλα

200 γρ. Σταφίδες

200 γρ ζάχαρη

200 γρ αλεύρι

4 αυγά

100 ml ηλιέλαιο

1 φακελάκι μαγιά

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Ζάχαρη άχνη για γεύση

1 πρέζα αλάτι

Jenny.Gr
pexels

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τον πυρήνα και τα κόβουμε σε κύβους. Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε χλιαρό νερό, τις στραγγίζουμε και τις στύβουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C , στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος ή αλείφουμε με λίγο βούτυρο.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και μια πρέζα αλάτι . Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο ξύσμα λεμονιού, τους κύβους μήλου και τις στυμμένες σταφίδες.

Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε με μια σπάτουλα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και η οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί για τουλάχιστον 15 λεπτά. Το μεταφέρουμε σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για άλλα 15 λεπτά.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.