COOKING SUGAR, SUGAR

Αφράτο γλυκό ψωμί με γιαούρτι και μέλι, για το πιο νόστιμο πρωινό


JTeam

21 Νοεμβρίου 2023

Αφράτο γλυκό ψωμί με γιαούρτι και μέλι, για το πιο νόστιμο πρωινό
https://passamilaricetta.it
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια κουζίνα γεμάτη με τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού, ειδικά το γλυκό ψωμί.

Το γλυκό ψωμί με γιαούρτι και μέλι είναι τέλειο τόσο μόνο του όσο και σε συνδυασμό με μαρμελάδες φρούτων ή αλείμματα διαφόρων ειδών. Ας δούμε τη συνταγή.

Υλικά

300 γρ. αλεύρι 0

3 γρ. ξηρή μαγιά μπύρας (ή 8 γρ. φρέσκια μαγιά μπύρας)

35 γρ. μέλι

100 γρ. γιαούρτι

1 αυγό

20 γρ. βούτυρο

3 γρ. αλάτι

4 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό

Jenny.Gr
https://passamilaricetta.it

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το μέλι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να αναμειχθούν τα υλικά. Ύστερα προσθέτουμε ολόκληρο το αυγό. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και λεία ζύμη.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 2 ώρες). Μόλις είναι έτοιμη, ξεφουσκώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας και δουλεύουμε σε μια επιφάνεια εργασίας, δίνοντάς στη ζύμη σχήμα καρβελιού. Στη συνέχεια τη μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε ξανά να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.

Μόλις διπλασιαστεί σε όγκο, αφαιρούμε απαλά τη μεμβράνη και χαράσσουμε το ψωμί με ένα κοφτερό μαχαίρι βουτηγμένο σε σπορέλαιο (για να γλιστράει πιο εύκολα). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30/35 λεπτά ή μέχρι το ψωμί να ροδίσει στην επιφάνεια. Μπορείτε να δώσετε στη ζύμη όποιο σχήμα προτιμάτε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.