Εάν θέλετε ένα γλυκό σήμερα το απόγευμα, ετοιμάστε αυτά τα λαχταριστά φθινοπωρινά ταρτάκια με μήλα και αμύγδαλα.
250 γρ. κατεψυγμένη ζύμη
2 μήλα
40 γρ βούτυρο
20 γρ αμύγδαλα φιλέ
Ζάχαρη άχνη
Βούτυρο και αλεύρι για τα φορμάκια
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τη ζύμη. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 40 γρ βούτυρο και στη συνέχει προσθέτουμε τα κομμάτια μήλου και 2 κουταλιές μέλι και μαγειρεύουμε για δύο λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός κουπάτ κόβουμε δίσκους λίγο μεγαλύτερους από τα φορμάκια μας. Στρώνουμε τη ζύμη στα φορμάκια, αφού πρώτα τα έχουμε βουτυρώσει, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματά τους. Ψήνουμε τα ταρτάκια στον φούρνο στους 190 βαθμούς για 12 λεπτά. Τα αφαιρούμε και τα γεμίζουμε με μήλα. Τα πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και με ζάχαρη άχνη.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.