COOKING SUGAR, SUGAR

Το πιο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο στεφάνι με γλυκά ψωμάκια


JTeam

1 Δεκεμβρίου 2023

Το πιο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο στεφάνι με γλυκά ψωμάκια
www.lacucinaitaliana.it
Ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό που θα ξετρελάνει τους πάντες.

Ο Δεκέμβρης είναι ο πιο γιορτινός και λαμπερός μήνας του χρόνου. Λίγο στρας, λίγη λάμψη και λίγο άρωμα Χριστουγέννων μας φέρνει πίσω τα μαγικά παιδικά μας χρόνια. Και πιστέψτε… μας όλοι μα όλοι, μικροί και μεγάλοι έχουμε ανάγκη από λίγη μαγεία. Και επειδή τα γλυκά είναι οι πρωταγωνιστές των γιορτών, σήμερα θα φτιάξουμε το πιο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο στεφάνι σοκολάτας. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

1 l κρέμα γάλακατος

470 γρ. αλεύρι

130 γρ. βούτυρο

130 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

100 γρ. αυγά

150 γρ. γάλα

70 γρ. κακάο

35 γρ. φρέσκια μαγιά μπύρας

Ζάχαρη άχνη

Αλάτι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it

Εκτέλεση

Στο μπολ ενός μίξερ ρίχνουμε 70 γρ. ζεστό γάλα μαζί με 10 γρ. ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε 20 γρ. αλεύρι και τη μαγιά μπύρας και χτυπάμε όλα τα υλικά για περίπου 18-20 λεπτά. Όταν το μίγμα αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, θα είναι έτοιμο.

Ύστερα προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με το κακάο και 80 γρ ζάχαρη, 80 γρ γάλα, το βούτυρο και 100 γρ αυγά, ήδη ανακατεμένα μαζί με 8 γρ αλάτι και δουλεύουμε τη ζύμη στην ταχύτητα 1 του πλανητικού μίξερ για 2 λεπτά και μετά άλλα 15 λεπτά στην ταχύτητα 3. Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν είναι πολύ γυαλιστερή και ελαστική. Τη βγάζουμε από τον κάδο του μίξερ και τη ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει μια μπάλα.

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπασμένη με μια πετσέτα. Ο όγκος της πρέπει να τριπλασιαστεί. Στη συνέχεια ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας και τη σχηματίζουμε πάλι μια μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλα 30 λεπτά σκεπασμένη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 50 γρ. Για να σχηματίσουμε το στεφάνι, βάζουμε τα μπαλάκια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, μέσα σε ένα μεταλλικό δαχτυλίδι. Τα σκεπάζουμε όλα με σελοφάν και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλες 2 ώρες. Τέλος αλείφουμε τις μπάλες με τα 2 χτυπημένα αυγά.

Ψήνουμε το στεφάνι στον φούρνο στους 165°C για περίπου 12 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Χτυπάμε το 1 λίτρο κρέμα γάλακτος με 40 γρ ζάχαρη μέχρι να σφίξει. Κόβουμε το κάθε ψωμάκι στη μέση και το γεμίζουμε με τη σαντιγί χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με τρύπα αστεριού. Διακοσμούμε κατά βούληση με σταφίδες και μικρές σοκολάτες. Προσθέσαμε στο κέντρο μια μαρέγκα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.