COOKING SUGAR, SUGAR

Πανακότα με σάλτσα λωτού


JTeam

28 Δεκεμβρίου 2023

Πανακότα με σάλτσα λωτού
https://lucianaincucina.it
Ακόμα και εάν δεν αγαπάτε τον λωτό ως φρέσκο φρούτο θα τον λατρέψετε σε αυτή την πανακότα, για την πολύ λεπτή γεύση και την ανάλαφρη υφή του.

Η πανακότα με λωτό είναι ένα νόστιμο και πρωτότυπο επιδόρπιο, ιδανικό για να ολοκληρώσετε οποιοδήποτε μενού με λίγη φρεσκάδα. Αυτή η συνταγή συνδυάζει όλη την ευκολία των γλυκών του κουταλιού, τη φθινοπωρινή γεύση των λωτών και την απλότητα της πανακότα. Ελάτε να την ετοιμάσουμε μαζί.

Υλικά

Για την πανακότα

500 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος

150 ml γάλα

80 γρ. άχνη ζάχαρη

6 γρ. φύλλο ζελατίνης

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σάλτσα

2 λωτοί

6 γρ. φύλλο ζελατίνης

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ με κρύο νερό βυθίζουμε το φύλλα ζελατίνης που προορίζεται για την πανακότα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τέλος το εκχύλισμα βανίλιας. Βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Στη συνέχεια απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το στυμμένο φύλλο ζελατίνης ανακατεύοντας να διαλυθεί. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει ελαφρώς και μετά το βάζουμε σε διάφανα ποτήρια. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Για το σάλτσα λωτού, βάζουμε το φύλλο ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό. Καθαρίζουμε τους λωτούς και ρίχνετε τη σάρκα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια χτυπάμε τη σάρκα από τους λωτούς με ένα μπλέντερ για να έχουμε έναν λείο πουρέ.

Στύβουμε το φύλλο ζελατίνης και το αφήνουμε να διαλυθεί σε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό ανακατεύοντας το. Ρίχνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στον πουρέ λωτού και ανακατεύουμε να ενωθούν. Μοιράζουμε τη σάλτσα στα ποτήρια με την πανακότα. Ξαναβάζουμε την πανακότα στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες, μέχρι να σφίξουν και οι δύο στρώσεις.

Σερβίρουμε την πανακότα με ένα φύλλο φρέσκιας μέντας και την απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.